|

Britanska kompanija traži osobu koja će za 66.000 dolara putovati svijetom i isprobavati hranu

Britanska kompanija traži osobu koja će za 66.000 dolara putovati svijetom i isprobavati hranu
10
Klix.ba
28.3.2019. u 10:56
15
komentara
10

dijeljenja
Britanska kompanija traži osobu koja će za 66.000 dolara putovati svijetom i isprobavati hranu Ilustracija: Shutterstock
Ukoliko su egzotična kuhinja i isprobavanje novih jela vrhunac svakog vašeg putovanja, onda je kompanija Vibrant Vegan Co. objavila konkurs za vaš posao iz snova. Naime, ova britanska kompanija u potrazi je za "šefom okusa", tj. osobom koja će putovati svijetom i isprobavati novu hranu.
Odabranom kandidatu bit će plaćeni svi putni, smještajni i prehrambeni troškovi, kao i 28 dana godišnjeg odmora. Za godišnju platu od 66.000 dolara, "šef okusa" će četiri mjeseca provesti u zemljama kao što su Indija, Kina, Turska, Čile, Meksiko i Japan gdje će otkrivati nove, egzotične sastojke i recepte koje će kompanija koristiti za svoje proizvode.

Tokom 35-satne radne sedmice kandidat je dužan pomoći kompaniji Vibrant Vegan Co. da uspostavi pratnerstva s inozemnim firmama kako bi imala izvor novih sastojaka.

Ilustracija: Shutterstock Ilustracija: Shutterstock


Iz kompanije Vibrant Vegan Co. ističu da kandidat mora imati najmanje tri godine iskustva u poslovanju s hranom ili kao kuhar. Kompanija Vibrant Vegan Co. usmjerena je na vegane, od kandidata se ne zahtijeva da bude vegan, ali se traži da bude fokusiran na biljne sastojke.

"Uvijek smo u potrazi za novim talentima, jer čvrsto vjerujemo da ljudi čine uspješnu kompaniju. Ovo je veoma jedinstven posao koji je bez obzira na brojne pogodnosti veoma zahtjevan. Postoji stotine sastojaka i recepata širom svijeta koji nisu predstavljeni potrošačima u Velikoj Britaniji pa se nadamo da će naš novi uposlenik inspirisati nove i ukusne recepte u našoj veganskoj ponudi", rekao je Iain Burke-Hamilton, osnivač kompanije Vibrant Vegan Co.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...