Zanosna Kourtney Kardashian otkrila kakvim vježbama održava top formu

Zanosna Kourtney Kardashian otkrila kakvim vježbama održava top formu
0
Klix.ba
3.6.2019. u 07:53
15
komentara
0

dijeljenja
Zanosna Kourtney Kardashian otkrila kakvim vježbama održava top formu Foto: AFP (Foto: AFP)
Najstarija sestra iz porodice Kardashian, Kourtney, otkrila je tajnu svoje fit forme. Ona trenira sa trenericom Amandom Lee, a za zgodno tijelo potrebno joj je samo deset minuta treninga.
Kourtney savjetuje da trening započnete sa 20 sklekova. Obratite pažnju na nekoliko detalja, prvi je svakako držati aktivan trup, zategnute mišiće stražnjice i aktivne mišiće natkoljenice. Zatim nastavite sa 15 triceps ekstenzija bučicom, a počnite tako što ćete sjesti na rub stolice ili klupe.

U rukama iza glave držite bučicu, a laktovi vam trebaju biti uz glavu pod uglom od 90 stupnjeva. Polako pružajte ruke iznad glave, laktovi neka budu blago savijeni, te se zatim vratite u počeni položaj.

Red je na trbušnjake, lezite na leđa na pod ili na neku drugu ravnu površinu. Vaša kralježnica mora biti ravna prije početka izvođenja vježbe. Ruke stavite iza glave ili na prsa, te lagano dižite glavu do trenutka u kojem osjetite kako više ne možete, pa se zatim vratite u početni položaj.

Ostanite na leđima, savijte noge za 90 stupnjeva u koljenima i okrenite ih u jednu stranu. Zatim blago prislonite šake iza glave i počnite dizati ramena ne podižući koljena, kukove i naprežući samo trbušne mišiće. Nastavite gurati leđima iz sve snage. Ramena bi se trebala odvojiti od poda samo nekoliko centimetara, dok bi vaša leđa trebala ostati uz podlogu.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...