30 days fitness challenge
1.8k

Vježbajte s Amrom Silajdžić-Džeko: Vježbe su prilagođene svima, čak i trudnicama

Klix.ba
Amra Siladžić-Džeko pokrenula je na svom YouTube kanalu "30 days fitness challenge" i snimila je 20 videa, što znači da ćete s Amrom vježbati dva dana, a treći odmarati. Deset treninga snimljeno je vani u sportskom Centru "Safet Zajko" i deset treninga u teretani.

Ono na što je Amra željela staviti akcenat jeste da trening možete raditi i u komforu svog doma, u teretani, parku ili hotelskoj sobi. S djecom ili bez nje. S rekvizitima ili bez njih. Bitna je samo volja i motivacija.

Nada se da će ovim konceptom motivirati ljude da vode zdraviji život.

"Sam koncept je zamišljen tako da probamo da se motivišemo, ja vas, vi mene. Da se podržavamo, da se pokrenemo i nađemo vremena za vježbanje, jer mislim da svi imamo bar trideset minuta dnevno da uradimo nešto za sebe", rekla je Amra Silajdžić-Džeko u svom Instagram storiju.

Svi su treninzi s minimalnom upotrebom rekvizita ili bez ikakvih rekvizita. Naravno u odnosu na vaš nivo kondicije sve to možete prilagoditi intenzitetom, težinom, brojem ponavljanja i brzinom, a treninzi su prilagođeni svima.

"Akcent bih stavila na trudnice, ovo nije koncept osmišljen isključivo za trudnice. Naravno da mogu raditi sve ove vježbe. Ja sam tri trudnoće iznijela trenirajući skoro svaki dan, ali sam i prije toga vježbala. Međutim, ne bih preporučila trudnicama koje nisu prije trudnoće vježbale da to počnu u trudnoći".

Džeko-Silajdžić je kazala da ove vježbe mogu raditi sve trudnice kojima trudnoća ide kako treba i kojima je ljekar dao "zeleno svjetlo".

Prije svakog treninga obavezno je zagrijavanje od 10 do 20 min. Isto tako, veoma je bitno uraditi kvalitetno istezanje nakon završetka treninga.

Također ispod videa će napisati i dnevni meni, koliko trebate unijeti grama proteina, ugljikohidrata i šta bi to trebalo da sadrže doručak, ručak i večera. Naglasila je i da trebate unositi puno vode.