|

Schwarzenegger savjetuje kako vježbati u kući i ostati u formi tokom pandemije

Schwarzenegger savjetuje kako vježbati u kući i ostati u formi tokom pandemije
18
D
DP
24.3.2020. u 10:49
6
komentara
18

dijeljenja
Schwarzenegger savjetuje kako vježbati u kući i ostati u formi tokom pandemije
Arnold Schwarzenegger, bivši Mr. Olympia, guverner Kalifornije i zvijezda holivudskih, akcijskih filmova, jedan je od onih poznatih osoba koje apeliraju na ljude da ostanu u svojim kućama i spriječe širenje koronavirusa.
On je podijelio fotografije i savjete i tvrdi da je moguće zadržati vitkost i ostati u formi čak i kada ste zatvoreni u svoja četiri zida., piše Insider. Njegovi najnoviji, jedinstveni doprinosi jesu vježbe kod kuće koje vam predlaže Terminator osobno i za koje vam nije potrebna nikakva oprema.

Schwarzenegger je podijelio listu vježbu na Redditu u subotu, upotpunivši je fotografijama na kojima vježba.

Ovaj program, kako glumac tvrdi, treba pomoći ljudima da ostanu u formi i sada kada su mnogi fitness centri i teretane zatvoreni zbog fizičke distance i samoizolacije koji se preporučuju."Čak i bez teretane, možemo kontrolirati svoj fizički izgled tokom ove pandemije. Tjelesna težina ili "slobodne ruke", najstarija je metoda treniranja na svijetu", napisao je Schwarzenegger.

Ovo vježbanje uključuje devet pokreta: sklekove, trbušnjake, čučnjeve, podizanje listova, saginjanje, podizanje noge i savijanje (što ne zahtijeva opremu), vježbe za triceps, "propadanja" i vježbe za istezanje brade, koje možete raditi uz pomoć stvari koje imate u kući, poput stolice.

On je ponudio dvije različite opcije, za početnike ili za naprednije: vježbe su iste, ali broj ponavljanja je veći za one koji su iskusniji u vježbanju.

Bez obzira na sve, dobra je forma ključna, naglašava Schwarzenegger, i trebali biste podijeliti pokrete na više serija (između serija radite pauze kako biste se odmorili) i uradili vježbe pravilno.

"Ne dopustite da vaš ego radi vježbe umjesto vas. Možda ćete se željeti dokazati meni ili svojim prijateljima i napravite 50 sklekova u jednoj seriji, ali ako ih ne možete napraviti u savršenoj formi, bio bih daleko više impresioniran da napravite pet serija od 10 savršenih sklekova", kaže Arnold.On, također, nudi i modificirane vježbe za one koji su početnici, kao što su sklekovi koji uključuju "potapanje" sa stopalima na zemlji kako bi se lakše podnio teret.

Iako ne možete dodavati težinu izvan teretane, Schwarzenegger preporučuje da pratite svoj napredak na temelju toga koliko savršenih ponavljanja možete napraviti prije nego što prestanete i da završite vježbu u manje setova za određeno vrijeme.

"Proći ćemo kroz ovo zajedno i, nadam se da ćemo svi za nekoliko sedmica izgledati bolje nego ikad. Hajdemo napraviti ovo", napisao je Schwarzenegger.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...