Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema univerzalnog recepta za dug i zdrav život. Fizička aktivnost/trening neupitno ima svoje benefite po zdravlje čovjeka, ali bi trebala biti umjerena, uostalom kao i sve u životu. Srednji put.
Univerzalni zakon za dug život je egoizam. Ako ga želiš, samo sebe gledaj i samo živi i radi za svoj interes i svoje strasti. Čak i Bog u svetim knjigama kaže da će nevjernicima i zlobnicima produžiti život.
Eh što mene nervira ovo "živićete duže"...Ne sporim da je fizička aktivnost jako bitna za kvalitet života,za opšte stanje organizma,ali da će mi produžit život neće.Živiš onoliko koliko ti je negdje zapisano da ćeš živjeti,a kad dođe vrijeme da ideš, nema te vježbe kojom ćeš to izbjeći.
Sto te nervira, jer se kosi sa tvojim vjerovanjima koje su ti roditelji i society nametnuli? Eto ti znaš da je nesto zapisano...jer je neko nekad rekao...onda nemoj ići ni kod doktora, nemoj lijekove uzimati jer ako ti je Bog dao bolest na njemu je da odluci dal da te uzme sebi. Ako uzme još bolje po tebe, zar ne? Al jok ko gore je sve top, ali se boriti do zadnjeg dana da preživi te, a upadate u najveće depresije kad vam neko blizak umre.
Bolest je stanje koje od tebe zahtijeva da tražiš lijek,da se liječiš,ali ishod terpaije ne bude uvijek isti za svakoga..Neko će preživiti, nekome ista terapija ne spasi život..Ništa ja svojim vjerovanjima ne isključujem, ni brigu u zdravlju, ni zdrav način života,ni prelaženje na pješačkom samo na zeleno svjetlo,al u konačnici svako živi koliko mu je propisano.
Tanka je linija što me odvaja, Od sna, Od jave, Šta li java zna, Kad te noćima snivam, I poželim, Da se tvoja kosa na mom licu budi, A ti kraj mene, Što te u zoru sada čekam.
❤❤🧚‍♀️🐉❤❤😘
Cijene hrane, goriva rastu. Poslovni ambijent nikakav, etike ni u tragovima, strah od svjetskog rata kulminira. Dok bude, bude...
Provedes 10 godina zivota vjezbajuci da bi zivionpet godina duze. Ima logike
s mjerom sve, i hrana kao i aktivnosti. kao i s godinama, znam po sebi jer sam prije bila aktivna a sad vala ne.
Najbolje je da umreš zdrav !
Pa da muke sam sebi produzim...
Vježban tri do četiri put sedmićno sa f+ drugaricom u krevetu i osjećam se psihički kao i fizički sjajno :)
Zivjeces onoliko koliko ti je Bog propisao ali sa vjezbanjem mozes da zivis zdravije.
Umorih se čitajući tekst .
Ja kamdr every Day
A zašto bi živjeli duže?
Mozes se pos... i pop... po svim tim vjezbama ako se ne hranis kako treba