Eh što mene nervira ovo "živićete duže"...Ne sporim da je fizička aktivnost jako bitna za kvalitet života,za opšte stanje organizma,ali da će mi produžit život neće.Živiš onoliko koliko ti je negdje zapisano da ćeš živjeti,a kad dođe vrijeme da ideš, nema te vježbe kojom ćeš to izbjeći.
Sto te nervira, jer se kosi sa tvojim vjerovanjima koje su ti roditelji i society nametnuli? Eto ti znaš da je nesto zapisano...jer je neko nekad rekao...onda nemoj ići ni kod doktora, nemoj lijekove uzimati jer ako ti je Bog dao bolest na njemu je da odluci dal da te uzme sebi. Ako uzme još bolje po tebe, zar ne? Al jok ko gore je sve top, ali se boriti do zadnjeg dana da preživi te, a upadate u najveće depresije kad vam neko blizak umre.
Bolest je stanje koje od tebe zahtijeva da tražiš lijek,da se liječiš,ali ishod terpaije ne bude uvijek isti za svakoga..Neko će preživiti, nekome ista terapija ne spasi život..Ništa ja svojim vjerovanjima ne isključujem, ni brigu u zdravlju, ni zdrav način života,ni prelaženje na pješačkom samo na zeleno svjetlo,al u konačnici svako živi koliko mu je propisano.
Prikaži sve komentare (25)