Za samo četiri dana
88

Riješite se naslaga oko stomaka uz pomoć čudotvornog napitka od krastavca i limuna

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Uz pomoć dijetalnog napitka koji je osmislila nutricionistica Cynthia Sass za samo četiri dana možete izgubiti tri kilograma i čak deset centimetara u struku. Naravno, pored konzumacije ovog napitka, morate se zdravo hraniti i izbjegavati slatkiše i grickalice.

Ono što vam je potrebno za ovaj napitak jeste osam čaša vode, krastavac, limun, 12 listova mente i jedna kašika đumbira u prahu.

Sastojke isjeckajte na kolutiće i ubacite u vodu. Ostavite u frižderu da stoji preko noći. Idući dan pijte ovaj napitak, a za sljedeći dan napravite novi. Čarobni napitak pijte bar četiri dana i rezultate ćete odmah vidjeti.

Suština ovog pića jeste da popijete dva litra vode kako biste ostali hidrirani. Ovo piće pomaže i poboljšanju probave, osim toga, savjet je i da ne unosite više od 1.200 kalorija dnevno.

Đumbir u vodi smiruje vaš gastrointestinalni trakt, sprečava mučninu i ima antioksidativna i protuupalna dejstva. Svježa meta i limun također poboljšavaju probavu i otklanjaju nadutost želuca. Krastavac i ostali sastojci daju ljepši okus vodi.