{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razlozi zbog kojih ne gubite kilograme iako to pokušavate

Klix.ba
18.10.2018. u 16:43
4
13
Razlozi zbog kojih ne gubite kilograme iako to pokušavate
4
Razlozi zbog kojih ne gubite kilograme iako to pokušavate
Ilustracija: Shutterstock
Kada je riječ o zdravlju i finesu postoji hiljadu stvari koje biste trebali ili možda ne biste trebali raditi i u kojem trenutku. Nekad je veoma teško razlučiti šta je ispravno, a šta ne.
Zbog toga želite li izgubiti kilograme ove četiri stvari prosto ne smijete raditi, tvrdi fitness trener Sam Wood.

Prestanite brojati kalorije

Hrana je nešto u čemu trebate uživati, a ne da mislite i stalno računate koliko ste hrane pojeli. Umjesto toga razmišljajte kakva je hrana koju ste unijeli u organizam. I šta ona radi vašem tijelu. Dakle, razmišljate o nutritivnoj vrijednosti hrane a ne samo koliko je kalorija u njoj.

Prestanite tražiti opravdanja

Ljudi koji neprestano krive druge za svoje neuspjehe u životu i nikad ne prihvataju da su za stanje u kojem se nalaze isključivo sami krivi, nikada ne postižu dobre rezultate. Zbog toga ne tražite opravdanja poput pada kiša, ne osjećam se dobro, previše je sunčano i tako dalje, već počnite vježbati već sada.

Prestanite raditi pogrešne vježbe

Radite li stalno iste vježbe, potpuno neopravdano gubite i svoje dragocjeno vrijeme i novac. Da bi vaše vježbanje bilo učinkovito svaki dan morate raditi drugi set vježbi. Raditi iste vježbe svaki dan, a očekivati rezultat je ludost.

Prestanite se vagati

Opsesija mjerenja kilaže može vas odvesti u krivom smjeru. Pogotovo ako to radite svaki dan. Ako vam je gubitak kilograma primarni cilj, dobro je da se vagate svake dvije do četiri sedmice, ali se morate usredotočiti na to kako se osjećate i koliko energije imate. Možete čak imati i isto kilograma i nositi manji broj odjeće od onog kojeg ste nosili prije nego ste počeli vježbati. Razlog tome je što se istopili masnoću i formirali mišiće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: