Tegovi i klupa
7

Postanite fit za 15 minuta vježbanja dnevno

Klix.ba
Fitness trenerica slavnih Nadya Fairweather otkrila koje su to najbolje vježbe za skidanje masnoća, odnosno suvišnih kilograma, dok je nutricionistica Shona Wilkinson kazala šta je najbolje da jedete kako biste ubrzali svoj metabolizam.

Fairweather predlaže vježbu za koju su vam potrebni tegovi, a njom ćete usput razviti i ramena i leđa. Vježba se radi na klupi. Počnite tako što ćete desnu ruku i desno koljeno staviti na klupu, dok ćete lijevom nogom i dalje stajati na podu, a u lijevoj ruci držati teg.

Ruku pomjerajte ravno prema dole pa je opet ispružite. Uradite po 15 ponavljanja na svakoj strani, po tri seta.

Ukoliko želite biti u dobroj formi, Wilkinson savjetuje da jedete mnogo zobi, jer je puna vlakana koja pomažu da usporite varenje i smanjite apetit. Budući da je ova vrsta vlakana topiva u vodi, ona sprečava nakupljanje masti.

Jabuke sadrže vlakna koja se zovu pektin koji se kombinuje s masnoćom i također smanjuje njeno nakupljanje. Pojedite jabuku sat i po prije velikog obroka jer ćete tako brzo ukloniti suvišnu masnoću iz tijela.

Zeleni čaj sadrži antioksidanse koji se zovu katehini. Oni ubrzavaju metabolizam i pomažu u sagorijevanju većeg broja kalorija.