Set od 10 vježbi
13

Izvježbajte cijelo tijelo za samo 20 minuta uz intenzivni trening

Klix.ba
Kada imate malo vremena za vježbanje, iskoristite to vrijeme za izazivanje cijelog tijela, a ne samo određene skupine mišića. Cijelo tijelo možete istrenirati uz intenzivne 20-minutne vježbe.

Poznati trener Jay Cardiello, koji je trenirao slavne ličnosti poput Kevina Lovea ili 50 Centa, kreirao je set vježbi zahvaljujući kojih svoje klijente vraća u formu. Njegove vježbe omiljene su u svijetu slavnih.

Cardiellov program traje šest sedmica u sklopu kojih se rade razne vježbe za jačanje i definisanje tijela. Ključna sedmica u sklopu programa je šesta sedmica koja je dizajnirana za rad cijelog tijela. U sklopu ove sedmice vježba se četiri dana. Jedan krug vježbi izvodi se ponedjeljkom i četvrtkom, a drugi utorkom i petkom. To su ustvari 20-minutne vježbe koje mogu pomoći onima koji nemaju baš puno vremena za redovne treninge.

Ovaj 20-minutni trening sastoji se od vježbi istezanja, jačanja snage i kondicije. U sklopu treninga odradi se deset vježbi.

Prva vježba je vježba naizmjeničnog zakoračenja unaprijed, poznatija kao step-overs, te potom i naizmjenično zakoračenje unazad. Zatim slijedi "walkout" vježba koja podrazumijeva spuštanje iz stojećeg stava u sklek te vraćanje u prvobitni položaj. Četvrta vježba su sklekovi, a peta je ustvari potez iz plesa breakdance. Šesta vježba je podizanje gluteusa unazad, a potom i podizanje koljena u istom položaju. Zatim slijedi i vježba podizanja ruku ili high fives iz istog položaja. Za predzadnju vježbu mirujete u ležećem položaju s podignutim koljenima pod 90 stepeni, a potom slijedi i deseta vježba pod nazivom "dead bugs".

Sve vježbe ponavljaju se 30 sekundi, a kako ih pravilno raditi, možete otkriti u videu.