Gotov za 10 minuta
35

Isprobajte čaj od dva sastojka koji ubrzavaju metabolizam i pomažu u gubitku kilograma

Klix.ba
© Shutterstock
© Shutterstock
Prilikom gubitka kilograma, mnogi ljudi prerano odustane jer očekuju da će se rezultati brzo pojaviti. Međutim, ako ste duže vremena na određenom režimu ishrane, možda vam je potreban drugačiji izbor namirnica, koje će potaknuti rad vaših crijeva.
Idealan način da ubrzate svoj metabolizam je da konzumirate prirodne sastojke. Stoga nije loše da probate čaj od lovora i cimeta, koji osim po antioksidansnim svojstvima potiču i rad probavnom sistema.

Smatra se da pomaže i u gubitku kilograma te skidanju masnoća, a dobra stvar je što ga možete piti tokom cijelog dana. Najbolje bi bilo da ga pijete nakon neke fizičke aktivnosti.

Cimet je cijenjen začin zbog svog okusa, ali i ljekovite primjene. Odličan je za regulaciju šećera u krvi, a pomaže pri uklanjanju viška vode i toksina u organizmu.

Lovor je ljekovita biljka, koja pomaže u skidanju masnoća iz tijela. Kao i cimet , uklanja višak vode i toksine iz organizma, a smanjuje i nadutost.

Napravite ovaj čaj tako što ćete u šerpu nasuti litar vode, dodati šest listova lovora i jednu kašičicu cimeta. Možete koristiti i cimet u kori. Kada voda proključa, ostavite da kuha još nekoliko minuta. Nakon toga isključite ringlu i ostavite čaj da se hladi. Kada se čaj ohladi, ocijedite ga te po želji zasladite s kašičicom domaćeg meda.