BTC Health&Fitness Summit
194

Džemal Gekić: Želimo kroz fitness promovisati BiH u cijelom svijetu

L. K.
Džemal Gekić je diplomirani profesor sporta i tjelesnog odgoja na Univerzitetu u Sarajevu, fitness trener i savjetnik za ishranu, a pred ovogodišnji Balkan Health & Fitness Summit najavio je šta možemo očekivati i govorio o prošlogodišnjem izdanju ovog događaja.
Gekić prošlogodišnji BTC Summit opisuje kao događaj koji je prevazišao sva očekivanja. Predavanju i vježbama je prisustvovalo više od 200 ljudi, a s obzirom na to da je to bio prvi Summit, organizatori su bili prezadovoljni.

"Gosti su prošle godine dolazili iz cijelog regiona: Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije i naravno cijele BiH. Ove godine očekujemo da kvalitetom sadržaja prevaziđemo prošlogodišnje izdanje, jer je nama cilj da iz godine u godinu radimo na kvalitetu i da svi posjetioci budu zadovoljni, a svakako je dosadašnje interesovanje na nivou prošlogodišnjeg", kaže Gekić.

Već je poznata informacija da će na ovogodišnjem BTC-u gostovati Steve Cotter, legenda kettlebela.

"Ugostiti nekoga ko je napravio toliko mnogo u svijetu fitnessa i treninga u posljednje tri decenije je stvarno velika stvar i ja sam ponosan što sam uspio prvi doći u situaciju da sarađujem i ugostim Cottera", kaže.

Ističe da je u široj slici važnije da se svijest ljudi, vježbača i trenera podigne na jedan viši nivo. Gostovanja velikana i ljudi s neizmjerno puno iskustva su svakako uvijek velika stvar.

"Naredne godine svakako planiramo ugostiti velika imena i raditi na tome da se pored našeg unapređenja, za BiH čuje u cijelom svijetu, a sve to kroz prizmu kvalitetnog rada i saradnje u svijetu fitnessa", najavljuje.

Naposljetku kaže kako poziva sve one koji su zainteresovani za učenje novih stvari iz sfere treninga, ishrane, zdravlja zglobova i slično da posjete BTC.

"Vježbajte dva dana, pokrenite se i steknite nove prijatelje ovog vikenda na odličnom druženju BTC-a", zaključuje Gekić.