Recept za uspjeh
0

Da biste vidjeli rezultate najvažnije je pronaći pravi stil vježbanja

M.A.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Da li ste zarobljeni u rutini vježbanja koja je dobra za vaše tijelo, ali ipak nije motivirajuća za vaš duh? Vrijeme je da pronađete svoj stil vežbanja. Jedan od načina je da napravite listu prednosti i nedostataka opcija vježbanja koje vam najviše odgovaraju i koje vam se zaista sviđaju.

Naprimjer, grupno vježbanje može biti zaista interesantno, ali ako traje predugo ili ako osjećate da gubite svoju individualnost, negativnosti ovog pristupa mogu prevagnuti nad pozitivnostima tako da će vam možda više odgovarati rad kod kuće.

S druge strane, ako vam je potreban trener da vam pomogne da izađete izvan vaše zone komfora i ako vas motivira raznovrsna oprema, vježbanje u teretani može biti pravi put za vas. Naime, ako ste visoko motivirani da postignete ciljeve u fitnessu i maksimizirate svoje vrijeme za trening, razmislite o prednostima rada s trenerom koji može personalizirati plan fitnessa i prilagoditi ga dok ostvarujete nove ciljeve.

Ukoliko pak volite da se držite zadatog rasporeda, trebat ćete rutinu koja funkcionira ruku pod ruku s vašim svakodnevnim životom. To mogu biti rani jutarnji časovi fitnessa ili vježbanje nakon večere u kućnoj teretani.

Također, ako vam se sviđa socijalni aspekt fitnessa, možda biste trebali da se pridružite grupi za hodanje ili najbližem teniskom klubu da biste kombinirali aktivnost koju volite s novim prijateljstvima koja mogu biti motivirajuća.

Ukoliko ste u potrazi za novim iskustvima, potražite teretanu ili fitness centar koji nudi vrlo širok raspon grupa za vježbanje i opreme, posebno opcije koje nikada ranije niste probali, ali uvijek ste željeli.

Jednom kada odaberete pravi program vježbanja, onaj koji je prilagođen vama i koji ste izabravili na pravom mjestu i u pravo vrijeme, vjerovatnije je da ćete s njim osjetiti dugoročne rezultate, piše Health24.