Otkrio svoje tajne
42

Četiri fitness savjeta legendarnog Arnolda Schwarzeneggera

M. A.
Foto: AFP (Foto: EPA-EFE)
Foto: AFP (Foto: EPA-EFE)
Arnold Schwarzenegger je poznat kao društveni aktivista i biznismen, a također je bio i guverner Californije. Međutim, slavu je stekao kao vrsna holivudska zvijezda akcijskih filmova. Uprkos svim ovim laskavim titualama, on za sebe najprije kaže da je bodybuilder te je odlučio otkriti tajne svog izvajanog tijela.

Ukoliko neko zna tajne kako optimalno izgraditi tijelo, to je legendarni Arnold. Ako zaista želite maksimalizirati svoje vježbanje, pridržavajte se ovih smjernica za trening koje je sa svijetom podijelio Terminator.

Ne zaboravite svoj početak

"Započnite bilo koji ozbiljan režim treninga slikajući se s prednje, bočne i stražnje strane. Na ovaj način uvijek možete provjeriti kakav ste napredak postigli", piše Schwarzenegger u svojoj knjizi "The Encyclopedia of Bodybuilding".

Radite na snazi

Ukoliko ste oduvijek željeli velike, jake ruke, doći ćete u iskušenje da počnete ozbiljnije raditi na bicepsu i isključivo na bicepsu. Preskočite taj dio i usredotočite se na raznovrsne vježbe s više ponavljanja i savijanja u zglobovima kao što je podizanje tegova s klupe.

Više ponavljanja

"Bez obzira koliku težinu čovjek digne iz prvog puta, on i dalje koristi manje snage nego što bi koristio ako bi podizao manji teret s više ponavljanja", savjetuje Schwarzenegger.

Dan za odmor je od presudnog značaja

Osigurajte najmanje jedan dan u sedmici u kojem nećete dizati tegove. Također, tog dana klonite se i svih drugih izazovnih aktivnosti, piše Men's Health.