Koje vježbe praktikuje
55

Atraktivna Miley Cyrus privlači poglede: Kako pjevačica održava besprijekorni izgled

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Miley Cyrus je nedavno na Grammyjima privukla pažnju fenomenalnim izgledom, a sada je otkriveno koje vježbe praktikuje.

Naime, ona je još 2016. godine tokom gostovanja kod Jimmyja Fallona otkrila da se odlučila za Ashtanga jogu, koja je jedna od fizički najzahtjevnijih oblika joge.

Cilj je uskladiti disanje sa nizom zahtjevnih položaja primarne koji se uvijek izvode istim redoslijedom. Vježbanjem dolazi do intenzivnog zagrijavanja i znojenja, što gradi snagu, fleksibilnost i izdržljivost.

Lijepa pjevačica praktikuje i pilates kojim znatno oblikuje i jača trbušne mišiće. U svojoj vili ima i fitness studio te većinu slobodnog vremena provodi u njemu. Zategnutost ruku održava vježbama s tegovima i sklekovima.

"Ove vježbe izravnije ciljaju na mišiće ruku, a u kombinaciji s pilatesom mogu stvoriti dobro zaokruženu rutinu vježbanja koja ne samo da tonira ruke već i poboljšava ukupnu fizičku kondiciju", navode stručnjaci.

Ukoliko se priprema za važan nastup poput onog na Grammyjima, svoju izdržljivost povećava korištenjem trake za trčanje. Ranije je bila veganka, a onda je odlučila ponovo početi konzumirati meso.

"Morala sam dodati ribu i omega masti u svoju ishranu zato što mi mozak nije funkcionisao kako treba", izjavila je 2020. godine i dodala da zahvaljujući ribi dobija potrebne masti i proteine koje joj "hiljadu avokada nikada ne bi moglo dati".