|

Amerikanac kroz timelapse video prikazao kako je izgubio gotovo 22 kilograma

Amerikanac kroz timelapse video prikazao kako je izgubio gotovo 22 kilograma
97
Dž. L.
16.9.2019. u 19:25
36
komentara
97

dijeljenja
Jedan od načina da ostanete motivisani prilikom vježbanja jeste da snimate svoje treninge, što je upravo uradio i Billy Richards. Ovaj Amerikanac prikazao je kroz timelapse video kako je za sedam mjeseci izgubio gotovo 22 kilograma.
Prvog dana treninga, 1. januara ove godine, Billy je imao blizu 108 kilograma. On je potom počeo trčati svaki dan 50 minuta, brzinom otprilike devet kilometara na sat.

Od početka godine do 1. augusta, Richards je pretrčao 281,6 kilometara, sagorio 20.000 kalorija te izgubio 21,7 kilograma.

"Osjećao sam se usporeno i loše kada sam tek počeo gubiti kilograme. Sada imam daleko više energije i mnogo sam sretniji. Želio sam smršati kako bih postao sretniji i više uživao u životu", rekao je Richards.

Kako bi dostigao željeni cilj, Richards je u mnogome promijenio i svoj način ishrane. Kaže kako je izbacio bespotrebne ugljikohidrate, poput hljeba ili previše šećera i masti, a svoje obroke obogatio je sa više pilećih prsa, smeđe riže, brokula, špinata, bjelančevina, breskvi žitarica.

Amerikanac priznaje kako nije bilo lako ostati odgovoran te kako je jeo brzu hranu vaki put kad je bio pod stresom. Poslije toga je osjećao grižnju savjesti pa je vježbao više.

Međutim, poznavši sjajan osjećaj mršavljenja, Richards sada ima novi cilj, a to je da do kraja godine smrša na 69 kilograma, piše Men's Health.

Iako na početku možete izgubiti težinu samo uz trčanje, taj početni gubitak kilograma će s vremenom nestati. Kako biste nastavili sagorijevati više kalorija i gubiti više kilograma, morat ćete u svoj trening uvrstiti i druge vježbe.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...