Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ajde navalite nacionalisti sad ko je sta
@SELAMsaDRINE ja sam covjek i ne mislim da sam bolji od nekoga drugog ili razlicitog
@sinjor volim i ja 😂😂
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Dokle je dopiralo kraljevstvo, dotle se sirila i Crkva kao cuvar "stada" koji je tu zivjelo. Ta stada se danas nazivaju narodi i to nisu nikakvi potomci kraljeva koji su im zapovjedali, nego su potomci njihovih sluga. Inace, Manastir je osnovo kralj Uros II Milutin iz dinastije Nemanjica a ne ova bajka o Konstantinu. Taj je osnovao Konstatinopolj i tesko da je svraco u Zavalu.
covjek je bogat onoliko koliko zna jezika i koliko poznaje vjersku tematiku.. Voli svoju i postuj tudje vjere.
ali ali cek sta je sad ovo otkud pravoslavna crkva u 13 vijeku ? zar nisu tu bile neke bogoumilske crkvetine posto kazu da smo bili bogoumili pa primili islam od turaka kad su dosli.sad ispade da bar u ovom dijelu drzave muslimani su zapravo porijeklom pravoslavci? jesam li pobrkao nesto,zbunjen sam?
Nasa lijepa Bosna i Hercegovina.. Stvarno imamo prelijepu drzavu i to trebamo cuvati i cijeniti..
Da bas je lijepa nasa bejha,svaka cast klixu sto nas podsjeca na ova divna stara vremena...kad smo svi bili pravoslavci i katolici tj srbi i hrvati...nazalost okupator je dobrom dijelu nasa dva naroda nametnuo religiju koja nije u duhu bosne,srpstva,hrvatsva,slovena,evrope na kraju krajeva.i steta sto su se i ta islamizirana braca prije 20 godina i nacionalno odvojila od nas i krenula da nas kolju..pozzz zemljace
Nasa lijepa Bosna i Hercegovina.. Stvarno imamo prelijepu drzavu i to trebamo cuvati i cijeniti..
13. stoljeće je razdoblje koje je trajalo od 1201. do 1300. godine. Boshnje na Haparatima ....
Dokaz vise da zaostajete u razvoju. Djaba i 800 godina primatima.
@Erazmo_25 JaHrane, ja samo naglasavam da smo u ovim krajevima bili i opstali .... A to sto ti josh prizivas Turke ...... kukala ti majka .....
Ima li monahica ovdje
Je l ovo Kačavendina rezidencija?
Tu Kacavenda vrsi obuku mladih pravoslavaca haha
Maksuzija Popovo polje?? :D
Odavdje potjeće onaj ljudski odpad Šešelj
@hurma najmladji doktor nauka bivse juge i neprevazidjeni pravnik koji je haski sud bacio na koljena. Na stranu sad sto je nacionalista i lud..
Popovo polje je fenomenalno za uzgoj voca. Samo sto panjevi ne znaju pa uzgajaju jabuke koje uspjevaju posvuda, a onu super klimu iskoriste za Kivi. Ima jos jedna vrsta voca koja bi tamo razbijala, super potraznja, vrhunske cijene i tako to.
Tamo ima jedna dosta velika poljoprivredna firma, koju bi Bosnjaci trebali preuzeti i za pocetak posaditi 100 hektara kivija
:))
Konstantin je naredio ubistva svoga sina i zene, pa vi videte kakav je on hriscanin bio.
Vjera je se koristila kao politicko sredstvo od pocetka vladavina. Vjera koja se praktikuje uz postovanje covjeka nije zlo, nego oni koji koji je namecu nasilno. Nije cudo da se mnogi ljudi protive svakom obliku religije, jer je asociiraju sa nasiljem. To nasilje je doslo sa vladarima koji ne postuji zivot pojedinca, nego moc uz koristenje svakoga sredstva. Imas u svim religijama prijmere gdje su koristene kao instrument za zlocine, t.j. za sirenje moci protiv volje drugih naroda.
@sinjor Dobio dijete od 6 godina na poklon da mu bude zena?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)