Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja se sjećam u Mladen Stojanović, iznad parka gdje je sad Francuska ambasada, morao si žmiriti dva sata, ko te pita hoćeš li spavati i odgovaraju li ti uslovi hahahahahahah
@kemo1ba roditelji u sarajevu se puno petljaju u sve. Ima se vremena. ...jbga. u pravu si totalno
Djeca spavala ne spavala , odgajateljice u Dječijem gradu na Mojmilu "drndaju " po mobitelu .Ako djeca spavaju još im lakše skupe se pa skupa piju kafu, tračaju ili opet skupa "drndaju" po mobitelima i tračaju FB objave pijući kafe. Toliko.
@Anakin Briga o deci je jako iscrpljujuća zbog njihove hiperaktivnosti, vaspitačice i te kako zaslužuju tu kafu.
@Anakin nisi u pravu, izvedu ih jednom mjesečno
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovo mi lici kao I kod vakcinisanja mlacenje prazne slame.
Spreme djecu na spavanje (ležanje) već od 11:30 do 14h i onda ispijaju kafe i tračaju! Čega smo se sve nadoživljavali sa lijenim i ignorantnim tetama i glupim pravilima u JU Djeca Sarajeva, tačno nam je svanulo kada su djeca krenula u školu.
Moja djeca imaju traume od te prisile na 'spavanje' i kad ne mogu zaspat a nisu smjeli ni mrdnut dok leže i to jest teror svoje vrste. Drago mi je da je neko konačno pokrenuo i pitanje promjene takvog pravila / običaja.
nije tacno! u tom periodu su obicno dvije uciteljice sa djecom, a djeca spavaju?! ne kontam svrhu, onda njih dvije "cakulaju" a djeca gledjau jednu tacku i pate se (bar sestogodisnjaci) i mrze da idu u vrtic SAMO ZBOG SPAVANJA, i pri tome ako uspiju zaspati onda navecer ne mogu zaspati u potrebno vrijeme.
U Tuzli u svim obdaništima je ista situacija, moraš ležat dva sata, spavo - nespavo!
Pustite djeci da se prilagode okolini. A roditelha hoce da budu i zakon i vlast i sudstvo .. svugde bi se umjesali...sto prije phstite djecu bit ce bolha individualno kad ostanu daleko od vas..
Djeca trebaju spavat do 7 godine po danu. Roditelji ne psmetujte.
Ovo je Boze sacuvaj, u sve se roditelji miješaju.. Počev od vrtića pa osnovna, srednja, fakultet ganjaju se štele, samo da se djeca ne pate.. Tetama treba odmor, shvatate li da imaju po 20 30 djece i duplo toliko roditelja nad vratom.. A sve kad ste sa djecom daj mu mobitel nemoj da mi smeta dok kafu pijem.. Svi se žalimo kako su loša radnička prava a gdje možemo uticati ponašamo se ko najgori privatnici..
Kakvi idioti pa jel moguce ??
Sad ce jos trazit da djeca vaspitaju vaspitacice. Roditelji serete ko foke.
Sto vise zahtjeva djeca sve ludja... Ne mora spavati, nek lezi, i nema rasprave.
Djeca trebaju i igru i odmor i adekvatnu hranu i odgoj i to imaju u obdaništima,pa ako im ti možeš bolje obezbijediti kod kuće bujrum neka ih nana i dedo čuvaju.Pa njima zanjevetaj.
A sta ce im biti ako malo leze cak i bez spavanja? Oduvijek se preporucivao popodnevni odmor i malim i velikim. Ovi roditelji kao da su svu pamet svijeta pokupili pa zato sad i imamo ovoliko nevakcinisane djece i bezobraznih, neodgojenih derista.
Kada sam bio dijete imali smo isti problem, nisam ni ja htio spavati, bio sam smjesten u vrticu na Skenderiji i san je bio obavezan, iz tog vrtica sam prebacen u "Amel I Nur" koji ima uslove i spavanje popodne je opcionalno
Moje djete ide u privatni vrtic i ne spava nikako kao kao i dosta druge djece,ali su odvojeni u drugu prostoriju i gledaju crtice sa uciteljicama
@karamnip da biram da li da mi dijete ide na spavanje ili gleda crtic biram prvo
ne spava dijete kako ne bi roditeljima stvorilo obavezu da u toku dana moraju ostajati u kuci. Ovako mogu stancati u toku dana za vikend