Komentari (156)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
visoko obrazovan je svugdje u svjetu priznat osim kod nas gdje je za uspheh pitrebno pored dvije godine dif-a i crni pojas
POLITICKI MAGARCI IZ BOSNE, POJMA NEMAJU KAKO JE BOSANSKA, POGOTOVO BOSNJACKA DIJASPORA SKOLOVANA I TO NIJE NESTO STO JE SLUCAJ POJEDINACA, NEGO SE DESAVA DA 90% BOSNJACKE DJECE BUDE U SAMOM OBRAZOVNOM VRHU. NARAVNO POLITICKI MAGARCI TO NE ZNAJU ISKORISTITI.
Ista je slucaj i sa Svedskom. Uslovi za skolovanje su idealni a mnogi dobiju posao vec tokom studija. Bosanci su inace, pored iranaca i finaca najuspjesnija doseljenicka grupa. Mislim da im je procenat nezaposlenih manji od domaceg stanovnista.
BOSNJO NAJBOLJI U SKANDINAVIJI U OBRAZOVANJU, A SRBIN MEDJU SEDAM NAJBOLJIH U NJEMACKOJ U KRIMINALU I TO U DRUSTVU SOMALIJE, ERITREJE, AFGANISTANA, SIRIJE ITD.
Nego sta! Uvijek se domaci opuste, a stranci puni elana uce, rade ii dokazuju se.
lepo, lepo
I Šešelj je dobro učio i bio najbolji student ikada na PF u Sarajevu...jbg
Ta djeca koja su se rodila tamo nisu Bosanci jer da bi bio Bosanac moraš da živiš i trpiš u Bosni, a te osobe su poput onih koji su isplakali more suza za Bosnom dok je u Bosni bio rat! Siti, uhranjeni, dobro obučeni, u trendu, vojno sposobni, ali nisu došli braniti Bosnu nego su plakali u kojekakvim klubovima sa ljiljanima te mjesecom i zvijezdom oko vrata...
@xMADBALLx Hajde ne seri, tipovi su tad tek dosli i bili su smjesteni u izbjeglicke centre i bez dokumenata. Preci jednu granicu je bilo nemoguce, a kamoli deset koliko su trebali preci da dodju do Bosne.
@Roin HAHA Pa kako su došli oni koji su došli i to u jeku rata, pješice, a da ne govorimo o podršci Hrvatske i HV koja je bila spremna obučiti i opremiti sve one koji su bili voljni da brane svoju zemlju...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ma ja, odjednom divljaci postadoše primjer, migranti i muslimani iz bih.. O jbm ti zivot..
MangupiCZ..Sipu ga loma krelac..Procitaj tekst..
Bravo za mlade u Norveskoj,nije bitno kome pripadaju,sistem skolovanja dobar treba iskoristiti,a za karijeru je potrebna pamet e a to je nesto malo vise od skolovanja
@JakraljTvrtko E znas koliko si nam sukno, evo moramo profile obrisati. Ja tebi nisam sukno nit sam htio, al te onaj lik spurio dobro komentarom sto jest jest, zovi zenu neka te polije hladnom vodom da se malo rashladis.
DAVNO SAM REKAO, SPAS ZA BOSNU JE U DIJASPORI, BOSNA JEDNOSTAVNO INTELEKTUALNO NAKON GUBITKA BAREM TRECINE POPULACIJE, NEMA DOVOLJNO INTELEKTA DA IDE NAPRIJED. POTREBNO JE VRATITI DIJASPORU I TO NAKON STO JE SE PROZIVALO, VERBALNO PLJUVALO, OGOVORALO, ZAVIDILO ITD. MEDJUTIM, PAMET I BOSANSKO ZNANJE JE U DIJASPORI !
MEDJUTIM I ALI, POGOTOVO MLADJI DIJASPORASI I AKO NEKI GOVORE I PO PET STRANIH JEZIKA I AKO SU MNOGI I MAGISTRIRALI NA ZAPADU, STO SE TICE BOSANSKOG, VECINA IH JE "NEPISMENA" I TO NE NJIHOVOM KRIVICOM, NEGO JEDNOSTAVNO DJECA NEMAJU GDJE UCITI BOSANSKI NA PRAVILAN SKOLSKI NACIN I AKO BOSNA SAMO TREBA DA ORGANIZUJE, DIJASPORA BI PLACALA KAO STO I SVE PLACA U BOSNI. MEDJUTIM KONZULATI I AMBASADE SU RUPETINE KOME NIKOM NE SLUZE OSIM UHLJEBIMA BLISKIM POLITICARIMA.
među najvrednijim mladi iz BiH --------------------------------------------- SIMICI, MJENJAJTE DOMENU U KLIX.RS !
PARDON, "MENJAJTE" DOMENU U KLIX.RS !
BUDITE "VREDNI" PA SE I PRESELITE U PASALUK !
autor bi trebao na edukaciju prije nego krene pisati o istoj...otkad se kod nas kaze vredan? najvredniji??
Pa dobro, prilagodjavaju se trzistu. Vidis da je cijeli Karpat se sljeg'o iz pasaluka.
To je uredjena drzava,standard,Zapad...Ima tamo jedan cika Brevjik i on je jako cijenio te strane vrijedne studente,pa ih je rokao,dok se nije umorio. Sad ga norvezani drze k'o malo vode na dlanu. Samo muce ga u zatvoru pravo....Malo,malo,pa mu uspori internet konekcija....Mosh misliti? Al' evo sad ih je tuzio,pa su obecali da nece vise imati tih problema.
porijeklom iz Kine, Šri Lanke, Indije, Vijetnama i Bosne i Hercegovine to je zato što nemate ko Švedska hrpu ovih iz Afganistana, Sirije i Somalije
@Indigont dzesi Svedo!
Pa naravno nema bivse Juge i Jugonostalgicarske propagande da ih truje kako su nastali tako sto je medvjed napastvovao bukvu..(a onda Bosanac odgovori vi ste nastali tako sto sam vam Je**o mater :)) Helem, bivsa juga je svakako bila najpogubnija za Bosanski narod u kojoj im je oduzet jezik iako je epicentar balkanskog jezika centar bosne, oduzeto pismo, oduzeta nacionalnost... Sada u fer uslovima dokazuju svoju superiornost nad ostalim stepskim nomadskim doseljenickim hordama
@therat nemas se cemu radovati, vec su nadoknadili godine nepravde