Prizor koji oduzima dah
2.2k

Čarobno nebo iznad Sarajeva: Zalazak sunca uz prelijepi spektar jarkih boja

A. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Prizori zalaska sunca često podsjećaju na gledanje pozorišne predstave, a jedna takva je večeras bila priređena i svim ljudima koji su se zatekli u Sarajevu.

Naime, nebo je bilo prošarano predivnim nijansama jarkih boja, gdje su kombinacije ljubičaste, žute, narandžaste i crvene boje mamile poglede prolaznika koji su ovaj trenutak odlučili, osim u sjećanju zabilježiti i fotoaparatom.

Fotoreporter portala Klix.ba prošetao se glavnim gradom BiH i svojim objektivom uhvatio trenutak zalaska sunca na koji niko ne može ostati ravnodušan.

Na fotografijama je primjetno nekoliko građana koji su nakon izrazito toplog dana odlučili nakratko prošetati ulicama Sarajeva uživajući u ugodnoj temperaturi, ali i prelijepom prizoru na nebu.

I simbol grada, sarajevska Vijećnica uz bajkoviti zalazak sunca izgleda još efektnije i privlačnije, a na sarajevskim džamijama dodatni ugođaj su upotpunili upaljeni kandilji koji su znak da je vrijeme iftara.

Međutim, kombinaciji jarke narandžaste i crvene boje na nebu doprinio je i saharski pijesak koji će se u našoj zemlji zadržati nekoliko dana.

On također nije bezazlen, njegove čestice se osjete u zraku, što je potvrdio i reporter s terena, a često može uzrokovati i zagađenje zraka. Svakako u toplijem dijelu godine nije neuobičajeno da s jačim južnim vjetrom pristigne i saharski pijesak, a to se u našoj državi desilo drugi put ove godine.

Ipak, sigurno je da su večerašnji prizori zalaska sunca vrijedni pažnje, stoga uživajte u galeriji i fotografijama, na kojima su zabilježeni neobični i pomalo čarobni spektri boja koji pokazuju ljepotu bh. prijestolnice.