{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bijeg od stresa i problema: U srijedu "Noćni uspon na Trebević"

19.11.2018. u 18:46
1.132
28
Bijeg od stresa i problema: U srijedu "Noćni uspon na Trebević"
1.132
Noćni uspon na Trebević (NUT) ulazi u svoju četvrtu sezonu, a u organizaciji TREK Teama Sarajevo isti će se održati u srijedu navečer.
Posebnost ovog događaja jeste da se organizuje od novembra do marta, odnosno u mjesecima kada je mnogo smoga u gradu, a na Trebeviću vlada prava idila i čist zrak.

Cilj ovoga događaja jeste promocija planine Trebević i samog planinarenja. Želja organizatora je bila da se sredinom sedmice "bijegom iz grada" čovjek resetuje od problema i stresa te ostatak sedmice provede u što boljem raspoloženju.

"Ono što imaju Sarajevo i Sarajlije, a to je ova "prirodna banja" zvana Trebević na 10 minuta vožnje iz grada nema niko. U prethodne tri sezone "noćni uspon“ se održao 45 puta i učestvovalo je više od 1.000 planinara", kazali su organizatori.

Okupljanje za 46-ti NUT je zakazano 21. novembra od 18:00 sati do 18:30 sati na platou Prvog Šumara – Ravne, odakle će svi zajedno krenuti prema vrhu.

"Na "noćni uspon“ mogu se pridružiti svi uz odgovorajuću potrebnu planinarsku opremu. Detaljnije upute se mogu saznati na Facebook grupi "Noćni uspon na Trebević“, rekao je Senad Bečković, jedan od organizatora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: