{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Besplatna petomjesečna obuka za grafičku dizajnericu, upis u toku

18.9.2015. u 09:51
271
19
Besplatna petomjesečna obuka za grafičku dizajnericu, upis u toku
271
Besplatna petomjesečna obuka za grafičku dizajnericu, upis u toku
Centar za edukaciju i istraživanje "Nahla" Sarajevo uz podršku Human Appeala iz Velike Britanije raspisuje konkurs za upis polaznica na besplatnu petomjesečnu obuku za grafičku dizajnericu.
Obuka za grafičku dizajnericu obuhvatit će 100 sati teoretske i praktične nastave o osnovama grafičkog dizajna (Illustrator, Photoshop, InDesign), nakon koje će polaznice biti osposobljene za izradu logotipa, vizit-karti, memoranduma, brošura, flayera, banera, bilborda, dizajniranje naslovnica časopisa, crtanje ilustracija, retuširanje fotografija, pripremu materijala za proces štampe, pripremu materijala za web prezentaciju.

"Postanite grafička dizajnerica koja će imati kompetencije za samostalan rad u oblasti grafičkog dizajna potrebne za pronalazak zaposlenja ili samostalan angažman iz udobnosti doma", poručuju iz centra Nahla.

Nahlina poslovna zajednica pružit će mentorsku podršku polaznicama za povezivanje s potencijalnim poslodavcima, odnosno za pokretanje vlastitog biznisa. Dodatno, polaznice će imati priliku da kroz seminar o tehnikama razvoja vlastitih potencijala identificiraju i unaprijede svoje potencijale u cilju pripreme za tržište rada.

Nastavu će držati iskusna predavačica iz oblasti grafičkog dizajna. Po završetku obuke polaznice će dobiti certifikat kojim se potvrđuju stečene kompetencije, te prema ostvarenim rezultatima naše preporuke za angažman.

Obuka će se realizirati od 19. oktobra 2015. do 20. marta 2016. godine u prostorijama CEI "Nahla" u ulici Džemala Bijedića 122 u Sarajevu. Nastava će se održavati ponedjeljkom, srijedom i subotom u terminu 17:30 do 19:15h. Polaznice su oslobođene plaćanja kotizacije za učešće na obuci.

Uvjeti:
Minimalno SSS - IV stepen
Starosna dob od 20 do 45 godina
Poznavanje rada na računaru
Osnovno pozvanje engleskog jezika
Nezaposlenost

Prijave dostaviti putem online formulara ili direktno u prostorijama CEI "Nahla" do 12 sati 30. septembra 2015. godine. Sve polaznice koje uđu u uži izbor bit će pozvane na testiranja iz poznavanja rada na računaru i intervju.

Posebna pažnja pri razmatranju prijava bit će posvećena samohranim majkama, ženama s većim brojem djece, ženama žrtvama rata, ženama žrtvama nasilja u porodici, suprugama osoba s invaliditetom i demobiliziranih boraca.

Broj mjesta je ograničen.

Centar za edukaciju i istraživanje "Nahla" osnovala je 2000. godine grupa mladih žena s ciljem da bosanskoj ženi pruži prostor u kojem će se osjećati sigurno i prihvaćeno i dobiti priliku da se obrazuje, druži, proširuje i obogaćuje svoja znanja i iskustva, te usvoji vještine neophodne za uspješno obavljanje posla i aktivno učešće u društvenom životu.

Misija Centra za edukaciju i istraživanje "Nahla" je osnaživanje žene obrazovanjem i kreiranjem poticajnog okruženja za lični razvoj i kompetentno učešće u društvenim procesima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: