Komentari (166)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vaspitna batina je izasla iz raja. Ne podrzavam izivljavanje nad djecom. Ali djecu ucis na taj nacin da skontaju sta je ok a sta nije, ako boli - ne valja, plus pokazujes autoritet. Danas djeca rade sta god im je volja.
Ovaj komentar je klasičan primer retardiranog i nepismenog Balkanca - misli da je autoritet samo ukoliko ga se plaše. I pošto ga se niko na poslu i ulici ne plaši onda šta? Udri dete u stanu. Idiot. Gledaj Evropljane kako vaspitaju decu. Ne da nema udaraca nego nema ni vike. Veruj detetu i nauči ga da veruje i sebi i tebi.
Ako ti je to jedini nacin da pokazes svoj auktoritet, i jedini nacin da svom djetetu objasnis sta je OK i sta nije, imas dobrih problema
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Jednom me hodza nalupao u mektebu zato sto sam bacao okolo petarde. Poslije podne dosao nam kuci i vse babi ispricao, pa me i babo nalupao.
Poslije rata, otac idalje ostao u vojsci. Nervoza i neimastina svaki dan. Otac dodje sa posla, umoran i pod stresom. Nije bilo batina, ali kad te pogleda, to ti je dovoljno da sam skontas gdje si i sta si pogrijesio\la. U takvim slucajevima, roditelji cijene dogovor koji napravis sa njima, da nesto nece ponovo uraditi.
Podrazumjevalo se. Danasnja djeca ne cijene nista.
Na zapadu ako u vrticu vide masnicu, odma ide prijava policiji i istraga, pa kazna, zato tamo djeca postaju umjetnici, naucnici, a ovdje zlocinci i probisvjeti koji i sami terorisu clanove porodice, na balkanu zice zaostala plemena.
Trebali su još jače
Danas djeca dobijaju batine zvane " Tik Tok " , "Instagram " , "Facebook " , ova vrsta batina ostavlja duboke ožiljke i nepopravljiv uticaj na psihu djeteta ...
Nekad su roditelji tukli djecu a danas djeca tuku i u nekim slucajevima ubiju roditelje, nane i dede.
U pravilnom odgoju mora malo biti straha od roditelja, a strah se steče ne kaznama modernim već prutić.
raja koja lupa minuse na civilizovan komentare (djecu treba uvažavati, to su mali ljudi, dati im moć da od malih nogu odlučuju i vagaju, pa da vide kako nije sve zajebancija)... niste vidjeli ništa od života, stara škola, babo me tukao, tata me tukao, tata tukao mamu, mama tukla oca, on sestru...to je zato što niko nije znao pričati i artikli sati misli - divljaci
e to je ta lijepa i divna jugoslavija…fuj ne ponovilo se nikom
Hajde da sada pjenimo … vremena se mijenjaju i mi se mijenjamo sa njima. Bilo , proslo - idemo dalje. Ne valja vracat tocak istorije sto svakako ove spodobe pk svijetu pokusavaju: od Orban, preko Trampa do ovog novog Hajvana u Holandiji. Prizivaju srednji vinek, krizarske ratove, nacionalizam, rasizam, robovlasnistvo…. Bruka.
danas zabranjeno tući djecu šipkom,čisto u odgojne svrhe kada ne pomaže druga vaspitna metoda,sutra kada postane drogeraš,lopov,ubica onda policija ima pravo da tom istom djetetu kojega je trebalo šipkicom nauciti postenom putu,policija pendrecima razbija bubrege,odakle im pravo za to oooo vi moralisti sto svakome djelite savjete,
Današnjoj djeci fali respekt prema odraslima.
Od ove djece je na kraju dana i ispao covjek
Te price o psihologiji nekoj i sl. to ne pije vode i odvelo nas u kanal skroz jer nisu svi ljudi psiholozi i samo rijetki imaju talenat ili znanje za to, pa i vremena danas da se posvete tome.Ni u cemu nemamo mjere, ako tučemo iživljavamo se, ili smo pasivni skroz i ne radimo nista, a mjera je u sredini i to se nekad zvala "vaspitna".
Tako je. I ova djeca nisu dobijala batine onako, nego mali slomio prozor. Vjerujem da mu nije palo na pamet da to uradi ikad vise.
Koji komentari. Većina podržave maltretiranje djece. Svi znsmo da batinanje neće sprijeciti djete da opet napravi glupost. Jefino što djete nauči je da je ok upotrebljavati silu. Tuča djece je znak slabosti i manjka inteligencije
Naravno da hoce. Ja jos pamtim jedne batine nakon kojih istu gresku nikad nisam ponovila. Hvala mama 🤍