Bebe
478

Fotografija opisuje svu muku kroz koju je morala proći hrabra buduća mama

Klix.ba
Macy Rodeffer se godinama borila sa neplodnošću, a onda je njen san ispunjen - zatrudnjela je. Svoju muku ilustrovala je fotografijom na kojoj je gomila lijekova i preparata koje je morala koristiti.

Buduća mama svojim je potezom svima saopštila divne vijesti i potaknula nadu u onima koji strahuju da neće moći ostati u drugom stanju.

Na fotografiji je u krug poredano mnoštvo šprica koje je koristila tokom pokušaja in vitro oplodnje, a u sredini ultrazvučna slika bebe i dječija body majica sa natpisom "Vrijedilo je čekanja i čekanja i čekanja".

"Znam da će moja obavijest povrijediti žene koje još uvijek čekaju svoje bebe jer sam i sama bila jedna od njih. Ipak, važno mi je ne samo da podijelim svoju radost, već i da podijelim sa drugima svoju borbu i ohrabrim žene da nikad ne odustanu", kazala je Macy za Huffington Post.

Ona i njen suprug Tyler četiri godine su pokušavali da dobiju bebu, a tokom tog perioda doživjela je tri pobačaja, operaciju ciste na jajniku, te nekoliko endometrioza - slučajeva kada tkiva počnu rasti izvan materice.

Njena beba trebala bi se roditi u oktobru, a tok trudnoće objavljuje na Instagramu.