Ko god ovo kritikuje nije u pravu..BIH komplet bi morala da kupi barem 10 helikoptera civilnih, her vidjeli smo kad su bile poplave kako je tesko islo spasavanje ljudi jer nemamo helikoptera da smo ih imali vise daleko prije bi evakuisali te ljude i slicno..a cesto se desava da treba ici na nepristupacna mjesta i zato je helikopter najbolji..zato treba da se nabavi barem 10 helikoptera da imamo u kriticnim situacijama..
Da smo okruzenje kako treba svi bi imali po nesto i rentali jedni drugima po potrebi. Ne mora svaka prcija ni imati helikopter a ni kanader, ani glisere i camce. Sve se moze rasporediti gdje je sta potrebno. A vojska je mogla da sluzi i u te svrhe a ne samo u svrhe nadjebavanja komsija.
pa imaš, razvijaj ih u OS BiH, na jednom mjestu za SVE, imaš vrhunske pilote, racionalnije održavanje i obuku. Razviješ jedan multinamjenski servis sa jasnim procedurama za civilno-vojne potrebe. Nego ovdje je kvaka da svaka šuša ima neograničenu moć ne pitajući ko će to da plati... skupo, neučinkovito, jedna fatalna greška preforsiranih ili slabo kondicioniranih pilota i nema VIŠE... ali dug ostaje...
Prikaži sve komentare (110)