Jesu mnogi ti 'vjernici' danas 'osjetljivi. Kazu nesto kako ovi 'vrijedjaju' vjeru njihovu, 'crtanim filmovima i rijecima, a onda u istom 'argumentu' nema koliko ne 'izvrijedjase' Jevreje i ostale. Znaci njima 'ne smijes' nista pricati, a oni kako zele. I ne vide oni to uposte mnogi, ne vide sebe i kontradikciju, licemjerje. Pa tamo po bliskom istoku, nema sta ne govore po raznim kanalima, medijima, o Jevjrejima, 'nevjernicima', itd. i to je OK, to 'ne vrijedja' nikog.
Ako si to pravi vjernik, i 'dobar' covjek kako kazes, i vjera je 'ljubav i dobra djela', kako kazu, znaci sta te briga, ako te neko crtezima i rijecima 'vrijedja', zivis u demokratiji gdje je sloboda govora, i vrijedjaju se i kritikuju i Katolici, i svi, i sve vjere, i ovi njih, vamo tamo. Niko te 'ne dira'. Dok u Saudiji npr. ako si ateist javno, u zatvor odma il gore, il ako 'promjenis' vjeru itd. Dok vamo mozes i u dzamiju, 'javno' bit Musliman, il ne, itd.
Znaci relax, zivi svoj zivot, live and let live. I ako te bas 'diraju', i 'vrijedjaju' toliko, vrjedjaj i ti njih, imas i to pravo. Ko djeca stvarno su ti ovi 'veliki vjernici' nema sta.
Prikaži sve komentare (170)