Komentari (170)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sasvim u redu, jer ne mozemo pod plastom " slobode govora" vrijedjati sve i svakoga. To nije sloboda govora. Potpuno se slazem sa Putinom u vezi ovoga.
slazem se donekle s tobom, ali ako recimo neko vrijedja sto je meni sveto, a nisu ni muhamed, isus, buda, joseph smith i ostali boziji poslanici, imam li pravo da ubijam te ljude, kao sto su radili oni idioti u charlie hebdo?
pametno
Charlie Hebdo je jedno smece i obicna kanalizacija, takozvani "casopis" kojemu je jedina svrha vrijedjanje svega i svacega, ruglo nad ruglima. Urednici istog casopisa su obicni bolesnici, ljudi kojima ni u kom slucaju nebi trebalo biti dozvoljeno da hodaju slobodno ulicama jer samo bolestan mozak psihopate moze da onakve stvari "stvara". Napad na Charlie Hebdo koliko god se mediji svojski trudili da ga opisu kao terorizam ne ispunjava skoro ni jedan kriterij da se tako opise...
@pro contra.Nije taj ni ćito knjige,a tako rade izgleda radikalni islamisti..kako on opisa.jer nedaju da ko negira vjeru.a netreba ratom jer islam će postati za 25-30godina najveća religija naroda.To znaju mnogi.
Ovo je bio placeni govor mrznje sa ciljem da se muslimansko stanovnistvo u Franc. istraumizira, te pacifizira uoci agresije ove drzave na Libiju, a sa druge strane da se iniciraju tkz "krscanske" vrijednosti u narodu kako bi isti cutke prelazili preko agresija nad muslimanskim drzavama. Onog dana kada su se krscanske EU vlade i narod okupili u Parizu da se solidarisali sa propagatorima rata protiv Islama, Iraka zakucani su ekseri na kovcegu EU, demokratiji, ali i cijeloj nasoj civilizaciji.
Putin se ponasa kao mnogi drugi diktatori. Ni USA nije puno bolja samo sto oni to rade rukavicama. Assange u svoj knjizi navodi kako ni New York Times nije smjeo prvi objaviti o specijalnoj jedinici USA armije koja je u Afganistanu ubijala po narudzbi. Oko 2000 dusa.
PUTINE BRATE POŠALJI NAM BRATA KADIROVA DA OVE FAŠISTE SKINE S "TRONA" KOJEG IM ČVRSTO "OBEĆAŠE" ENGLESKA KRALJICA I ROTŠILDI SMRT FAŠIZMU SLOBODA SLAVENIMA CIJELOGA SVIJETA I ŽIVIO BRATE PUTINE !
SMRT FAŠIZMU SLOBODA SLAVENIMA CIJELOGA SVIJETA I ŽIVIO BRATE PUTINE ! -https://www.youtube.com/watch?v=6SmxIuORP0c
PUTIN BOG BALKANA ! SMRT FAŠIZMU SLOBODA SLAVENIMA CIJELOGA SVIJETA I ŽIVIO BRATE PUTINE !
Prosto neverovatno, sustina slobode izrazavanja je upravo nepostojanje "granica". Narocito kad se uzme da je istorija pokazala da su spomenute granice izuzetno fleksibilne, odnosno da bi pod njima u bliskoj buducnosti mogla veoma lako da se nadje i recimo kritika "velikog vodje". Stvarno je tuzno da narod sa izuzetno bogatom kulturom i velikim potencijalom poput ruskog vec vekovima bira pogubne ideologije i trpi najgore despote na vlasti. Vreme je za temeljne promene u Moskvi.
Jesu mnogi ti 'vjernici' danas 'osjetljivi. Kazu nesto kako ovi 'vrijedjaju' vjeru njihovu, 'crtanim filmovima i rijecima, a onda u istom 'argumentu' nema koliko ne 'izvrijedjase' Jevreje i ostale. Znaci njima 'ne smijes' nista pricati, a oni kako zele. I ne vide oni to uposte mnogi, ne vide sebe i kontradikciju, licemjerje. Pa tamo po bliskom istoku, nema sta ne govore po raznim kanalima, medijima, o Jevjrejima, 'nevjernicima', itd. i to je OK, to 'ne vrijedja' nikog.
Ako si to pravi vjernik, i 'dobar' covjek kako kazes, i vjera je 'ljubav i dobra djela', kako kazu, znaci sta te briga, ako te neko crtezima i rijecima 'vrijedja', zivis u demokratiji gdje je sloboda govora, i vrijedjaju se i kritikuju i Katolici, i svi, i sve vjere, i ovi njih, vamo tamo. Niko te 'ne dira'. Dok u Saudiji npr. ako si ateist javno, u zatvor odma il gore, il ako 'promjenis' vjeru itd. Dok vamo mozes i u dzamiju, 'javno' bit Musliman, il ne, itd.
Znaci relax, zivi svoj zivot, live and let live. I ako te bas 'diraju', i 'vrijedjaju' toliko, vrjedjaj i ti njih, imas i to pravo. Ko djeca stvarno su ti ovi 'veliki vjernici' nema sta.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Danas ti bolan svaka budala umisli da je umjetnik, moraš to saulisati.
Sedmogodišnji Evelin Alajbegović iz Kaknja trenutno se nalazi na Pedijatrijskoj klinici Jezero na odjeljenju neuropedijatrije zbog tumora na mozgu. Njegova porodica je očajna i moli za pomoć sve dobre ljude da spase njihovog sina.
Vrijeđati druge i očekivati da to oni nijemo posmatraju je ludost.
@Tmuša i Tma " jer islam i kuran dikretkno negira i vređa hrišćansku sušđtinu religije." po cemu?
GOSPODIN!