Lejlu Fazlagić odmah lišiti slobode ! Ona je prisluškivana od 9 marta, a istraga je otvorena u maju, kada je Lejla odmah obaviještena da je osumnjičena i POBJEGLA U HRVATSKU. Ipak, sa hrvatskom postoji sporazum o izručenja za ovakva krivična djela, a kako je minimalna kazna 4 godine zatvora, da bi se privela sudinicia dovoljn o je samo da sud podense zahtjev za izručenjem Hrvatskoj. Odnosno potjernicu ako kolege iz USKOKA konstatuju da nije u Hrvatsku !
To ti je prilicno selektivno kod hrvatskih sudova. Kod njih je najnormalnija stvar da se politika mijesa u pravosudje, a ako ovu Fazlagicku ocijene kao potencijalno dobrim kandidatom za potkusurivanje sa BiH, vjeruj mi da ce to i uciniti. Sjeti se onog sto je pravio hrvatsku samoupravu, jelacic onaj. Ujeo vuk magarca.
@skroz.anoniman PA zavisi u koju se ruku uzme. Uglavnom Lejlica veoma veoma mnogo zna, I DA JE ISPORUČE to bi joj bio najsretniji trenutak u životu ko KEMI ČAUŠEVIĆU. Eno ga slobodan u svojoj imovini, ANIGDJE SUĐENJA 4 godine ! A ako je en isporuče onda će BiH morati uraditi nešto na potiranju NEDAVNIH OPTUŽNICA ZA ORAŠJE. I tako LEjla OSTAJE U SVOJOJ VILI U OPATIJI, ami u ovakvoj BiH. ZA koju opet na izborima ZNA SE !
Prikaži sve komentare (39)