Prije 40 godina su Monty Python-ovci ismijali religiju, život i sve ostalo. Poenta je bila smijeh i kritika, a ne negiranje bilo čega. Prije 30 godina Nadrealisti na državnoj TV ismijali društvo, državu, grad, običaje i sve ostalo. Poenta je bio smijeh i kritika. Danas, u doba "savremene i razvijene civilizacije", pojedini seljoberi se protive razvoju kulture i kritičkog mišljenja. Živimo u takvoj sredini, izborni rezultati su ogledalo stanja svijesti.
LAko ćemo za kulturu. U šerijatu kultura jednostavno ne posotoji. Sjetimo se samo rušenja kulturnih spomenika od afganistanskih Talibana pa i onih po zaštitom UNESKOA. Idemo dalje, kad Bakir kaže da sudijama bog naredio da nose marame u sudnici, onda nemamo više ni Dejtona ni sekularnog Ustava ni pravilnika ni nadzora ni EU ni BiH, a imamo šerijatski pravni sistem koji nije teritorijalno omeđen ili jeste, ali ne zna se gdje kako i sa kim !
ispisani ajeti na golim dlakavim tijelima i vadjenje zastave iz spolnog organa pokrivene djevojke je kritika? Stoko ateisticka
Prikaži sve komentare (175)