Jasta. Sljedece ce biti da im se uzima porez na postojanje, jer da postojis moras biti ziv, a da budes ziv moras biti zdrav - a posto placaju zdravstveno osiguranje, uzima im se porez sto postoje. Budalastina.
Isto kao sto je budalastina ono sa 90 feninga na marku plate. Tih marku i 90 je zaradio RADNIK - ne poslodavac. SVE TO pripada radniku a poslodavac ima PRIVILEGIJU da umjesto radniku (koji bi se s tolkim parama pohasio i poslao poslodavca u 3 materine prvom prilikom) da umjesto toga drzavi da mu se brine za radnika i da osigura da ce isti doci i sutra na radno mjesto. Da se nece razboliti i crknut poprijeko jer nema cim da plati lijecenje.
@dundjerbob Da nece otici i za istu platu, ali na crno, raditi kod nekog drugog. Poslodavac parama koje radnik stvara veze radnika da mu se kontinuiranu vraca i da mu je stalno na raspolaganju. A ne da zuji okolo i lovi veci honorar umjesto plate sa penzionim, zdravstvenim i svim ostalim. Ej! Dje to ima! Tvojim parama sebi osigurava postojanje radne snage. EEEJ BA!
Prikaži sve komentare (110)