Ovdje je krivo Americko drustovo koje propagira da za odgajanje djeteta nije potrebna porodica i otac nego da biti 'single mom' je ideal slobodne, slobodoumne, i emancipovane zene. Za koristenje droge je takodje krivo Americko drustvo koje je pokidalo ne samo porodicu, nego i sve ostale veze medju ljudima, tako da im posao/karijera bivaju jedina zivotna odrednica. Od toga brzo slijedi depresija i anxiety i ljudi se okrecu drogama. Sve u svemu, za ocekivati u kapitalistickom drustvu.
А код нас те осуђују ако одгајаш дијете сам и жале те. Ako си самохрана мајка или отац, није ти лако у друштву. Жене трпе насилне мужеве због дјеце и друштва, очеви остају са женама јер дјетету треба мајка, kakva год да је. Америчко друштво је зло, наше друштво је сјајно. Јер код њих је капитализам.
@Krive Drine. Nema savrsenoga drustva. Nase drustvo svakako ima problema, ali je zdravo u svome korijenu. U Americi porodica gotovo da ne postoji. Ekstremna interpretacija 'individualizma' to jeste, insistiranje na 'pojedincu' kao vrhovnoj i neprikosnovenoj vrijednosti je rezultirala u nevjerovatnoj uskogrudnosti i sebicnosti tog pojedinca koje dovode do nesposobnosti covjeka da podnese zrtvu za drugogai da stavi drugog covjeka u prvi plan. A, bez zrtvovanja nema prijateljstva i porodice.
Prikaži sve komentare (79)