Svijet
52

Dječak koji je pronađen u automobilu s predoziranim parom dobio novi dom

Klix.ba
Dječak koji je fotografisan u automobilu sa starateljima koji su bili u nesvijesti jer su se predozirali, smješten je u novi dom sa svojom pratetkom.

Fotografija koju je objavila policija iz Ohija šokirala je svijet. Iako je prvobitno rečeno da je riječ o njegovim roditeljima, utvrđeno je da je riječ o njegovim starateljima. Na prednjem sjedištu je bila njegova 50-godišnja baka Rhonda Pasek i njen 47-godišnji prijatelj James Lee Acord koji je upravljao vozilom.

Oboje su se onesvijestili tokom ispitivanja, a policijski službenik je napravio fotografije i podijelio ih na Facebooku kako bi upozorio na opasnost heroina i korištenja droge u prisustvu djece.

Pasek je brinula o dječaku nakon što su ga doveli njen sin i djevojka jer nisu imali dovoljno novca da ga odgajaju.

"To je stara priča. Neobrazovani i nezaposleni. Moja sestra se borila za ovog dječaka dvije godine. Policija je ponizila moju porodicu i dječaka jer mu nisu zamaglili lice. Sada ga oduzimaju. Ne osuđujem ono što je Rhonda uradila već to što su uradili njoj i ono što rade njenom unuku, to je previše", rekla je njena sestra koja je uzela dječaka sebi.

Iz policije su kazali kako smatraju ispravnim to što su objavili ovakvu fotografiju, tvrdeći da je to potrebno kako bi se uvidjela štetnost heroina na korisnike i njihove porodice.

Pasek se izjasnila da nije kriva za dovođenje djeteta u opasnost i treba se pojaviti na sudu sljedeće sedmice. Acord se nije izjasnio na optužbe da je upravljao vozilom pod utjecajem droga i doveo u opasnost dijete te je osuđen na godinu dana zatvora.