Rat, rat, rat i smrt i crnjaci. Pa dokle vise ?? Pa duhovit smo narod ebem mu miša vise!! I nakon 100 godina cemo samo o ratu pricati, zato i jesmo napredni u pm. I svaka cast ovom gospodinu, ali realno oskara nije zasluzio ni prvi put.
Ozbiljan film o ratu u BiH nije još ni snimljen (ako izuzmeno Remake ali ni to nije to). Imamo samo masu komedija o ratu, to im je nešto privlačno. Kad se snimi, neće biti potrebe da se priča o ratu. Sad ima jer ćemo gledajući Authorske komedijice i zaboraviti šta se desilo. Za Oskara slažem se, udijeljen nam je kao poslijeratna sadaka isključivo zbog poruke da smo svi jednako krivi za rat.
Pa i jevreji snimaju o WWII i dan danas, i uz svoj veliki lobi, pokupe sve nagrade uvijek. Cak i ako su filmovi osrednji, ili ispod svakog nivoa. Treba snimati i opominjati, da se ne zaboravi. Slazem se sa montypython 2000, jos nije ni snimljen ozbiljan film o ratu u BiH. Kada to naprave holivudski velikani u saradnji sa nasim velikanima, to ce biti mozda i zadnji film o ratu. Nesto kao sto je bio Ples s vukovima o indijancima. Tu je sve ispricano. Film za proucavanje historije.
Prikaži sve komentare (63)