Svaki covjek koji ima visoku strucnu spremu treba da je sposoban stvoriti posao za najmanje jos deset ljudi da bi drustvo prosperiralo… Medjutim, nasi visokoobrazovani se ponasaju kao obicni radnici na fabrickoj traci i skrstenih ruku cekaju da im neko nesto "da"… Stvarajte malo… drzava je privatizovana… nema davanja, ovo je doba stvaranja ili gladovanja
Ne lupaj gluposti. Po tebi onda nikad ne bi bilo ni osnovnog, ni srednjeg, ni visokog obrazovanja, niti policije, vatrogasaca ni ikakve drustvene sluzbe koja se ne moze niti smije privatizirati. O tome sto u tvom svijetu ne postoji intelektualni i izrazajni rad (kultura) nego samo manuelno sljakanje... bolje da ne pocinjemo.
@jebovasgluten ...Stvarno su nam na ulicama visokoobrazovani policajci i vatrogasci i ostali komunalci… Zar se svi obrazuju samo za rad u javnom sektoru? Koliko znam Gorazde je poznato po industriji… Gdje su onda inzinjeri, ekonomi, urbanisti, arhitekti… Gase pozar ili legitimisu raju po ulicama? Glup covjek vidi samo jednu (svoju) projekciju price ;-)
Prikaži sve komentare (73)