Iskreno, ne smatram da su trebali proći. Ne zato sto vise volim Oklahomu, već zbog odvratnog načina igre. Draymonda Greena treba zatvoriti, a jerkwagon za Currya ugasiti. Dobar je, naravno da je dobar, ali je u ovoj seriji relativno loš bio, da im nije Klaya bilo, sweep bi bio. Oklahoma mora još poraditi na taktičkom dijelu igre, i Donovan mora se suprotstaviti Durantu i reći mu da prestane forsirat šut ako jednostavno ne ide.
@Hungalas Hej ljudi su oborili rekord sa 73-9 i nisu trebali proc. Ma daj. A to sti je curry bio los ne znaci da je grozan. A da nije bilo Thompsona....pa kad nije bilo Curryja isto tako. Ekipa im stima u cjelokupjosti i kljuc uspjeha je da se curry ne ozlijedjuje kao prije. Cuvaju mu gljeznjeve. Da nema Thompsona kupili bi nekog drugog. A ako je nekonod igraca podxjenjen onda je to Igoudala. Jednostavnk NBA je forsirana da pravi superstarove i to im prodaje dresove i utakmice. Na jednoj strani Curry i Thompson a na drugoj Durant i Westbrook.
Na osnovu igre protiv San Antonia i posebno visokih igraca moja prognoza je bila da OKC prolazi. Curry i Thompson su vanserijski igraci tehnivari, dribleri, suteri... i milina ih gledati. Bas u tsestoj utakmici se pokazalo da je Curry timski igrac kad je trazio i assistirao Thompsonu dok je Durant forsiarao i masio. Nevjerovatno da se Donovan prilagodzvao igri GS a ne koristio prednost visokih igraca konkrtetno Kantera koji je i to malo minuta odigrao fenomenalno.
Prikaži sve komentare (33)