Košarka
8

Golden State pobijedio Oklahomu i plasirao se u finale NBA lige

Piše: D. B.
Golden State je u sedmoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije pobijedio Oklahomu rezultatom 96:88, osvojio titulu u Zapadnoj konferenciji te se plasirao u finale NBA lige, gdje će igrati protiv Clevelanda, što je repriza prošlogodišnjeg finala.

Utakmica nije najbolje počela za Warriorse, prvu četvrtinu je dobila Oklahoma rezultatom 24:19. Drugi period igre tijesno je pripao košarkašima Oklahome koji su ponovo postigli 24 poena, dok su igrači Golden Statea ubacili jedan manje, tako da je na poluvremenu bilo 48:42.

Utakmica je odlučena u trećoj dionici kada su Warriorsi ubacili u brzinu više te postigli 29 poena, dok je ekipa Oklahome stala na 12 poena. Posljednji period igre je pripao Oklahomi koja je postigla 28 poena, dva više od Golden Statea, no to nije bilo ni blizu dovoljno da se popravi loša igra iz treće četvrtine. Warriorsi su pobijedili rezultatom 96:88 i plasirali se u finale NBA lige, gdje ih čekaju Cleveland Cavaliersi.

Stephen Curry je predvodio Warriorse do pobjede sa 36 postignutih poena, dok je najefikasniji u redovima Oklahome bio Kevin Durant sa 27 poena.

Warriorsi i Cavaliersi se sastaju 2. juna.