1990. godine u Banja Luci je živjelo 140.000 stanovnika od kojih 65.000 Bošnjaka, 35.000 Hrvata i 40.000 Srba. Zavrijeme rata protjerani skoro svi Bosnjaci i Hrvati, ostalo samo 3% od prijeratnog nesprskog stanovnistva! I opet nije Banjaluka Blajburg, naravno da nije, gora je 3 puta!
@AtilaBicBozi Prijeratno Sarajevo je brojalo opštine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Ilidžu, Hadžiće, Vogošću, Ilijaš, Pale, Trnovo i kada se sve obračuna sa današnjim opštinama prema popisu Stari Grad, Istočni Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Istočno Novo Sarajevo, Ilidža, Istočna Ilidža, Trnovo i Pale u federalno i rs-ovsko, Hadžići, Ilijaš, Vogošća - vidjećeš da je populacija opala za 6% u odnosu na popis iz 1991 godine, a nacionalni postotak je tu negdje zbirno gledajući ;-)
dacu ti ja za mostar, vecina srba je pobjegla jer su sjedili ideju vlike srbije , jedan dio je pobjegao jer se bojao za zivot i sigurno da bi mozda nastradali da su ostali a nas parhiljada hrabri je ostalo i nikada mi niko nije dosao na vrata od ARBiH da mi skine dlaku sa glave i SPC je srusio HOS
Prikaži sve komentare (158)