Banda crvena , diktatorska. Umjesto da uvedu demokraciju i narod oslobode od diktature , oni samo nastavili provoditi otimacinu, represiju i teror kao i njihovi predhodnici.
@Jale1 Demokracija na zapadu u tim 50-tim uopce nije bila kao sto je ova danas.Na zapadu je demokracija "rasla" zajedno sa narodom.Na zalost, nama je dosla vec kao " odrasla" i tesko se prilagodjava na nase uvjete, a i mi na nju. Na koncu , se sve diktature uruse ili uguse , bilo je samo pitanje vremena kada ce se to desiti SFRJ. Nemoj mi reci da zalis sto ne zivis u diktaturi ?
@Jale1 Nema dileme kada je u pitanju fasizam.To je zlo koje ne bi trebalo ni postojati.Medjutim,ja nemam lijepo misljenje ni o komunizmu.Za mene su fasizam i komunizam dva ekstrema,dva lica ISTE kovanice.Ako zelimo biti objektivni,komunizam je podmukliji jer jede "vlastitu djecu ".Iza prica o bratstvu, jedinstvu, jednakosti, kriju se jednoumlje,totalitarizam,teror, zabrana slobodne misli.Fasizam s druge strane puno je konkretniji u svojoj mrznji i obicno to i ne krije.
Prikaži sve komentare (422)