Opstinari, zaposlite oca porodice da mogu kako tako prezivljavati, vi iz zdravstvenog osiguranja pomozite im u vezi planiranja porodice, dajte im neku zastitu, jer ne mogu beskonacno radjati djecu.
Svak' za sebe care, nismo više u socijalizmu i instiutucionalizovanoj državi kad je vlast vodila nekog računa o porodici kao osnovnoj jedinici socijalističkog društva. Sad je svak' za sebe. Veća riba jede manju. Ako nemaš, propadneš. Ako nema sadake, gladuješ ili umreš. Sve vas volle vaši izbori iz novembra 1990-e sve do dana današnjeg. Veiko "hvala" *mudrim* ljudima koji su glasali za nacionalne stranke onda i sada.
Kamo sreće da imamo više ovakvih dobrih ljudi, patriota kojima je stalo do budućnosti ove zemlje, koji, kako otpjeva Safet Isović, rađaju male Gazije. Svako dijete ima svoju nafaku a naš natalitet je tako loš da su predviđanja da nas do 2100. neće biti niti jedan čitav milion. Znam da smo za*ebana nacija ali bilo bi šteta da izumremo. Ovakve ljude treba podržati i pružiti im svesrdnu financijsku pomoć.
Prikaži sve komentare (14)