1. E ovo je odgovarajuca publika za Hadziju. Taman to odgovara tom uzrastu. 2. Dan djeteta, wtf. Hoce da nas nazor zdjelaju Turcima, ono sto nismo nikad bili. I onda se zale kad krvnik Mladic kaze da smo Turci!
Rasno porijeklo Bosnjaka 1934 godine objavljuje pro-hrvatski arheolog i historičar Dr. Čiro Truhelka"Podrijetlo bosanskih muslimana" Dr. Truhelka tu piše slijedeče: "Ostaje nam, da se nekoliko riječi osvrnemo i na antropološke osobitnosti bosanskih muslimana. Oni(Bos. muslimani) su ljudi visoka uzrasta i širokih grudi, te uz Skandinavce po poprečnoj visini svoga stasa, stoje u Evropi u prvom redu."
Dr. Čiro Truhelka nastavlja: "Endogamija bila je u bosanskih muslimana tako stroga, da sam ja u svoje vrijeme poznavao desetak begovskih rodova, koji su se ženili samo među sobom i nebi u svoj harem ni za što dovodili djevojke iz rodova izvan ovoga kola, pa bile iz najboljih kuća. Iz pometnutih razloga su mješoviti brakovi između Osmanlija i bosanskih muslimana bili izvanredno rijetki i bez vidnog učinka na oblikovanje rase."
Prikaži sve komentare (48)