Izjava Harisa i komentari ovdje pokazuju zbog cega smo na dnu i da smo tamo dosli jer smo sami sebi teg za noge. Kada treba onda "nas" treba zastititi jer smo manjina u okruzenju. U inostranstvu trazimo prava na dzamije, kulturna drustva itd. i ekonomsku pomoc tih drzava za ista. Sarajevo se predstavlja kao "centar svijeta" i multikulture i razumijevanja a ljudi bi najradije lincovali homoseksualce koji navodno nisu "pravi" Bosnjaci ni Bosanci.
Koje licemjerje!. "Metropola" nije nista bolja ni gora od Pala, Han Pijeska, Gruda itd. Daleko smo mi od "normalnog" drustva kakvim se hocemo prikazivati izvan granica BiH. "Normalne vrijednosti"? Nepotizam, laz, krada, prevara, kriminal, pronevjera, javasluk, sebicnost, koristoljublje su te nase "prabe i zdrave vrijednosti" koje dosta komentara spominje. Sve smo nesto kulturni i civilizovani a smeta nam necije neosporivo pravo na licnu slobodu i opredjeljenje.
@cevapcinica Bas me zanima kako bi doticni Haris reagovao da je neko dao izjavu da su vjernici bolesni jer vjeruju u izmisljena bica i da im treba medicinska pomoc. Gdje bi onda bila sve te konvencije koje on spominje? Generalno smo mi dosta stvari ali samo u prici. Sve u svemu nas nivo i nacin razmisljanja se ocituje u situaciji koju smo sami proizveli. Za to ne mozemo nikoga kriviti.
Prikaži sve komentare (100)