kada bi 10% rasli godisnje trebalo bi im 7 godina da se udvostruce, a ne 5 do 2020. A sad se bore da im ostane rast i 7%. jedina napredna ekonomija koja je 15 godina imala dvocifreni rast je Japan i to se vise zadugo nece ponoviti.
Kina nije nažalost napredna ekonomija u smislu kvaliteta života svojih građana, nemojte to zaboraviti. I Rusija je prva poslala čovjeka u svemir a nije svojim građanima FRIŽIDERE ! Kina će udvostručiti GDP ZA 10 godina počevši od 2010, a za 5 godina računajuć od danas. A Kina od 2030 neće više biti u razvoju u današnjem smislu pa ćemo vidjet kako će dalje. A DO 2030 bi mogla preteć bar Rusiju po kvalitetu života, koja je u padu. BiH svakako, za vaše mjerilo.
@kuga, nije im bas kvalitet zivota kao na zapadu, ali grabe kinezi krupnim koracima. Za sada se baziraju na rastu ekonomije pa ce kasnije doci na svoje i kvalitet zivota. Kina i sada ima par stotina miliona srednje klase koja bez problema putuje u Evropu ili SAD na godisnji. Po meni Kina nije jos prestigla Rusiju. Rusija je zemlja kontroverzi, kombinacija prvog i treceg svijeta. Moskva i SP su za vecinu zapadnih metropola izmislile pojam metropole, a za kulturu gradjana sam se iznenadio, za nas su Rusi Svabe. Plata kasirke u supermarketu 1500 $, jednsoban stan u centru Moskve 3000$ kirija.
Prikaži sve komentare (10)