Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BiH je čvrsto zadnja evropska zemlja po kvaliteti života. Umjesto povećanja uvalili nam rat. Eto bio je rat, ne možemo reč da nije, al šta je sad, što je ono reko naibu reis već 1994 ? Dakle imaju zadatak da nadoknade izgubljeno u ratu a oni se bave ISKLJUČIVO ONIM EADI ČEGA JE RAT I IZBIO. Nezvaisnošću, bosanskim jezikom, hrvatskom televizijom i trećim entitetom, pravima vjerskih zajednica itd. UMjesto od čega narod živi.
kada bi 10% rasli godisnje trebalo bi im 7 godina da se udvostruce, a ne 5 do 2020. A sad se bore da im ostane rast i 7%. jedina napredna ekonomija koja je 15 godina imala dvocifreni rast je Japan i to se vise zadugo nece ponoviti.
Kina nije nažalost napredna ekonomija u smislu kvaliteta života svojih građana, nemojte to zaboraviti. I Rusija je prva poslala čovjeka u svemir a nije svojim građanima FRIŽIDERE ! Kina će udvostručiti GDP ZA 10 godina počevši od 2010, a za 5 godina računajuć od danas. A Kina od 2030 neće više biti u razvoju u današnjem smislu pa ćemo vidjet kako će dalje. A DO 2030 bi mogla preteć bar Rusiju po kvalitetu života, koja je u padu. BiH svakako, za vaše mjerilo.
@kuga, nije im bas kvalitet zivota kao na zapadu, ali grabe kinezi krupnim koracima. Za sada se baziraju na rastu ekonomije pa ce kasnije doci na svoje i kvalitet zivota. Kina i sada ima par stotina miliona srednje klase koja bez problema putuje u Evropu ili SAD na godisnji. Po meni Kina nije jos prestigla Rusiju. Rusija je zemlja kontroverzi, kombinacija prvog i treceg svijeta. Moskva i SP su za vecinu zapadnih metropola izmislile pojam metropole, a za kulturu gradjana sam se iznenadio, za nas su Rusi Svabe. Plata kasirke u supermarketu 1500 $, jednsoban stan u centru Moskve 3000$ kirija.
Kuriozitet: BiH 2009 na 76 mjestu a Kina na 92, 2015 BiH na 86 mjestu Kina na 90, 2020 KINA ISPRED BIH !! :)))) DObro ste to vi MILE I ZLATKO ! U RIKVERC !
Indeks kvaliteta života 2015 : -----85 mjesto BiH , 90 mjesto Kina, ........ Bez brige neće nas KINA preteć još 5 godina, a Albanija već JESTE !! Zaaaaašto ?? PA JER STE VI ZA TO GLASALI !! :))))
tesko da cete stici do 15%, i ovih 7.4 koliko imate je uz indiju najveci na svijetu
Kakve odvraten komunjare. Samo se bave životnim standardom naroda i njegovim udvostručavanjem svakim petogodišnjim planom.---------Đe im je ono najvažnije: demokratija, religija, vjerski objekti i PRAVA PASA ?---- Kod nas će za 5 godina standard naroda biti isti, samo se povećat broj penzionera, i naravno standard nacionalnih pripadnika stranaka na vlasti. :)))))
komunjare nikad doći pameti