Izgleda da su Persijanci stvarno vrhunski pregovoraci i doplomate, ili kontrolisu sam Washington. Invazija na Irak ih je resila najveceg protivnika koji je sprecavao njihov uticaj na Bliski istok i sa kojim su decenijama ratovali bez bilo kakvog rezultata. A trenutno rusenje Sirije u koje su ukljuceni im je znacajno prosirilo uticaj i znacaj. Takodje, mozda ih je "nuclear deal" malo usporio u razivanju oruzja, ali ih sasvim sigurno nije potpuno zaustavio, kao ni rastuce ambicije i moc Teherana.
ma ja mislim da kontrolisu ameriku.....ustvari amerika kontrolise njih......ustvari sve je pod kontrolom engleske........ne ne sve kontrolisu zidovi.............oh ne zbunjen sam od svih ovih teorija zavjere. znas postoji mogucnos da se neke stvari na svijetu desavaju bez nekih velikih zavjera.
Gospodine Kekic, uz svo duzno postovanje, kakve teorije zavere? Pre svega, cinjenica je da odredjene drzave lobiraju za sopstvene interese (uglavnom u Washington-u) , kao i da velike sile pokusavaju da usmere desavanja u svetu u vlastitu korist. Samo sam izneo misljenje da je upravo Iran najvise profitirao od politike zapada na Bliskom istoku, skoro kao da ju je sam kreirao (naravno da nije). E sad, zasto ste vi tu pronasli nekakvu "kontrolu sveta", Jevreje, Engleze, i ostalo stvarno ne razumem.
Prikaži sve komentare (19)