Vrlo jednostavno se da ovo rješiti i to po više tačaka, zbog rušenja ustavno pravnog poretka, narušavnja Dejtonskog mirovnog sporazuma, nepoštivanja odluka ustavnog suda. Kada gospoda iz RS institutucija, a po nalogu VSTV-a, stupi na teritoriju FBiH uhapsiti. Koliko ovo god zvučalo kao dizanje tenzija jednom se mora prelomiti. Izdajte potjernicu makar, za vodećim ljudima iz vrha RS-a.
a kad oni počnu hapsiti sve one koji stupe na teritorij r.s., onda ćemo šta, prekinuti odnose sa njima i povući amdasadora na konzultacije, nema rješenja, mogu za.ebavati kako hoće, ne možemo im ništa, možemo samo pjeniti, tko je ono tražio zajedničku državu, jednu i jedinu, nedjeljivu, mi, zato uživajmo sad u njoj, jer zajednička, ne znači da je naša i drugi se pitaju, a oni izgleda imaju sasvim drgačiji pogled na to kako bi država trebala izgledati...
@ziganteli Mislim da nisi shvatio poruku, ovo se odnosi na sve koji su se oglušili na sudske odluke. Što se tiče sudij i njihovog izbora, imali su posljednjih 15 godina da se dogovore. S druge strane otvorio si nekoliko drugih pitanja koja nisu predmet mog komentara. Ti kao fizičko lice, pokušaj da se oglušiš na neku presudu bilo koje sudsje instance u mjestu prebivališta ili u mjestu počenjenja nekog krivičnog ili prekršajnog djela. Vjerovatno si nekada napravio saobraćajni prekršaj.
Prikaži sve komentare (33)