Ne tako davno je na dužnosti ubijen policajac Muhidin Pivodić iz neposredne blizine. O tome se čak i imami oglašavali sa minbera. I to je bio "pucanj na državu" pucanj na " uniformu". To djelo je također uradio poznati kriminalac i osoba poznata policijskim službenicima. ALI TO DJELO TADA NIJE OKARAKTERISANO KAO TERORIZAM. Možda policajac u uniformi manje vrijedi... Ili možda nije bilo terorizma već razmirica... ILI ŠTO JE PO BOSANSKIM STANDARDIMA UBICA NIJE IMAO NIKOGA IZ PORODICE KOJI JE VEHABIJA. Ko će ga znati. Kod nas je svakako sve naopako.
na sviejtu danas ne postoji niti jedna "vehabijska" skola i niti jedna jedina osoba koja sebe namjerno smatra "vehabijom"! Slobodno objasni sta ta rijec znaci i sta predstavlja, bujrum.
da, Muhammed ibni Abdul -Vehab je upozoravao ljude da se ne mole kaburovima, da ne cine širk, jednostavno je oživio sunnet poslanika s.a.w.s. To ne znaci da je on nesto izmislio nego je samo ozivio sunnet. I te osobe koje ne prate njega nego poslanika sa.w.s, i nazivaju se muslimanima, a ne nikakvim vehabijama
Prikaži sve komentare (93)