Tipicna slika realnosti: Irci dodju u SA i odmah u "svoje", u Irish Pub. Nasi dodju u Irsku i odmah u "njihovo", u Irish Pub. Sad ce naravno neko reci eh nema u Irskoj nista nase ali ja sam uvjeren sve da ima 20 cevabdzinica i buregdzinica oni bi ih opet zaobisli.
ko ba kaze da nismo izmislili cevape??? Nego ko? Turci??? Po cemu? Koja logika? Nasi su cevapi. Nas je i burek (barem ona vrsta sto se kod nas jede! Svako svoje promovise i dize samo mi naravno i ono sto jeste nase tvrdimo da nije. Svakom su drugi nesto donijeli. I turski Kebab je porijkelom iz drugih mjesta. Rijec Kabaab ili Quebab se kosrisit u arapsko govornom podrucju kao i u Perziji i Afganistanu. To je samo primjer. Svakom je od nekud doslo. Samo tvoje je ono sto napravis od toga! A nasi cevapi su unikat po cijelome svijetu. Samo ko je nama kriv kad ne cijenimo sami sebe!
@Navijac ne pretjeruj, bilo je ovjde na klixu kako su se Ircima svidjeli cevapi. Garant su ljudi obsili sve sto ima po Sarajevu (sto i nije tesko) pa je logicno i da ce otici u Irish Pub. Isto kao sto bi i nasi obisli sve sto ima po Dublinu i ne bi zaoblisli kakvu Bosansku birtiju ili cevaparu da ima. Samo nema nasih puno gore
Prikaži sve komentare (67)