Drage djevojcice, Anđela i Adelisa recite svojim roditeljima kako bi volile da ucite njemacki jezik...i cim napunite 18 ispalite se odatle i budite i dalje najbolje prijateljice negdje gdje ze zivi normalno i niko ne zvecka oruzjem svake 4 godine (pred izbore)
Ne treba im gori dušmanluk od toga što im ti govoriš. Oni koji tako govore su najveći neprijatelji ove zemlje i njene budućnosti. Djeco, vi učite i radite, kad budete pismeni i zdravi građani onda vas neće niko moći mobilizovati da se koljete, nego ćete graditi svoju državu, prava i budućnost zajedno, uvažavati civilizacijske domete koje je čovjek dostigao, i neće više nikad biti tog diktatora, koljača ili bolesnika koji će moći vama upravljati kao bezličnom masom. Škola je lijek za sve probleme ovog društva. Niko nikome ne treba osporavati da ode gdje misli da će mu biti bolje, ali ga podsticati i nagovarati na to može jedino nedovršen um.
U Kanadi djeca uče engleski i francuski pa imaju odličnu perspektivu. Zašto bi u Bosni predstavljalo problem da djeca uče bosanski i srpski? Ono što misle primitivci, da neko nema pravo na neki od tih jezika ili da treba da se ljudi sukobljavaju zbog različitosti, ne treba uvažavati kao pravilo u društvu. Sretno svakom djetetu koje uči bosanski jezik i sretno svakom djetetu koje uči srpski jezik, ali ispred toga svega sretno im.
Prikaži sve komentare (121)