Hrvatska jeste skupa (i preskupa) ali sve ima svoj cjenovnik i ne znam zašto se ljudi iznenade kada ima neko naplati puno. Treba pogledati cijenu pa naručivati. Meni se dogodilo da svratim u restoran vidim cijene i kažem doviđenja. Dvije ulica dalje ima drugi sa prihvatljivim cijenama i tu se jede. Uvijek je bilo onih koji žele iskoristiti ljude ali suditi ostalim zbog njih je smiješno. Ovdje većina priča da su Dalmatinci negostoljubivi, vako-nako. Bio sam svuda po svijetu ali me Dalmacija privlači jer mogu pričati sa ljudima, nasmijati se, popiti kafu, nagodit se za cijenu, naći jeftina mjesta za jesti (zaboga pričamo gotovo isti jezik). Ove godine ću namjerno na Hvar jer sam tamo prije dvije godine imao super odmor i prošao 30% jeftinije nego na Makarskoj rivijeri naredne godine. Ovi što pričaju Turska, Grčka i Španija neka tamo i idu ako mogu ali iskeširati 1500 Eura za 7 dana meni je puno ne računajući vanpansionsku potrošnju.
Matja, slazem se sa tobom sto se tice izbora restorana,blizine,jezika,.... Ne slazem se satobom da za Tursku ili Grcku trebas 1500 eura!!!???? E tu onda ti nisi pogledao cjene ponuda,ako jih vec gledas u restoranu!!!!
matja ima pravo za 4 clanu porodicu hotel recimo 4 zvj,prevoz taxe i vanhotelski troskov u turskoj grckoj i sl su najmanje 2500 E.u hrvatskoj su manji ako nista zbog supermarketa i prevoza.
Prikaži sve komentare (376)