Bošnjaci bi džamiju u Neumu. U redu. Hrvati u Sarajevu čekali su crkvu 35 godina, godinama se okupljali u mehaničarskoj radnji, ishodili 40-ak dozvola, skupljali donacije, a na kraju su im Hrvati iz Hrvatske platili većinu troškova. Ne znam zašto bi Bošnjaci Neuma i iz unutrašnjosti imali neki drugi put, inače smo neravnopravni. http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=45164 Ako takav tretman imaju Hrvati u glavnom gradu BiH, ne znam šta očekuju Bošnjaci u provinciji. Osim toga, Hrvati su među najbrojnijim turistima u Sarajevu godinama, pa ne traže gradnju Crkava zbog toga.
U Sarajevu vas niko ne je** 2% jer ste bitni ko lanjski snjeg. Ali u Neumu vi nemožete da živite bez nas pa smo vam zato valjda trn u oku. Plače djete dok ga majka pododji. Ako kada djete kenja odna i dobije šamar. zato bolje šutite i trpite nas BOSANCE.
Kao i u prva dva slučaja, i to je pismo stiglo iz Chicaga, a njegovi su se autori potpisali kao "Alahovi sveti ratnici". Po rukopisu i sadržaju može se zaključiti da su i to treće pismo poslali isti oni provokatori kao i ranije, s time da sada nisu navedena imena ili nadimci. Opet je, piše Večernjak, tematika gradnja džamije u Neumu, za koju "Alahovi sveti ratnici" tvrde da će biti sagrađena "po svaku cijenu". Svima onima koji to budu ometali, navode provokatori u svome pismu, "bit će odrubljena glava". Uz džamiju, koja ustvari nikada i nije postojala u Neumu, u tome se prijetećem pismu ponovo ističu neke "super jake" teritorijalne pretenzije na Neum i dosta šire. "Treba Mesić i Sanader u Zagrebu da znaju. Od Konavala do Metkovića to je zemlja Izetbegovića" - to je jedan od nacionalističkih stihova izrečenih u trećem prijetećem pismu upućenom na adresu Općine Neum. U istragu cijelog slučaja, uz policiju, opet je uključena i SIPA.
Prikaži sve komentare (183)